Το μέλλον των παραγωγών είναι οι συνεταιρισμοί

Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2022 13:33

«Επισκεπτόμενη την Ομάδα Παραγωγών Μακρυχωρίου και το ελαιουργείο των κ. Σαϊτη-Ρόμπα και συζητώντας με αγρότες, διαπίστωσα, προς μεγάλη ικανοποίηση, τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα, τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, όταν αυτή συνδέεται με

υγιή συνεταιριστικά σχήματα, αλλά κυρίως ότι ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, που μας προσφέρει ποιοτικά προϊόντα, χάρη στο μεράκι και τη θέληση των αγροτών μας. Οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε ως καταναλωτές κι από όποια θέση ευθύνης κατέχουμε».
Αυτά δήλωσε, η γενική γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με συνεταιριστές, παραγωγούς και επιχειρηματίες στον Δήμο Τεμπών, στο πλαίσιο των περιοδειών και επαφών που έχει με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και ανθρώπους της παραγωγής.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας της κ. Καραλαριώτου στον Δήμο Τεμπών αποτέλεσε η Ομάδα Παραγωγών Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου.
Εκεί η Λαρισαία πολιτικός έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Ομάδας κ. Νίκο Μητσογιάννη και ενημερώθηκε για τη δράση, τις πρωτοβουλίες και τις επιδιώξεις των 96 μελών της Ομάδας που καλλιεργούν 2.000 περίπου στρέμματα αμυγδαλιές, βερικοκιές και ροδακινιές. Σύμφωνα με τον κ. Μητσογιάννη «η φετινή χρονιά ήταν καλή για τους παραγωγούς της περιοχής. Παραδόθηκαν 2.000 τόνοι βερίκοκα, 3.000 τόνοι ροδάκινα και 500 τόνοι αμύγδαλα. Εξέλιξη θετική, αν σκεφτεί κανείς τα προβλήματα διάθεσης των προϊόντων που είχαν άλλες περιοχές».
Στη συνάντηση έγινε λόγος για τα προβλήματα που σχετίζονται με το αυξημένο κόστος παραγωγής και την έλλειψη εργατών γης και συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης αυτών.
Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη το μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας κ. Γιώργος Τσιούτρας και παραγωγοί-μέλη της. Σε δήλωσή της η κ. Ρένα Καραλαριώτου αναφέρει: «Με ικανοποίηση ενημερώθηκα για τη θετική χρονιά που κατέγραψαν τα προϊόντα τους και για τα αξιόλογα σχέδιά τους για το μέλλον. Θα είμαι στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστεί. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το μέλλον των παραγωγών περνά μέσα από τα συνεταιριστικά σχήματα, τα οποία η Κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει με συνεχείς πρωτοβουλίες, με κυρίαρχη αυτή της μείωσης της φορολογίας σε παραγωγούς που προωθούν τα προϊόντα τους μέσα από αυτά».
Στη συνέχεια, η κ. Καραλαριώτου επισκέφθηκε το ελαιοτριβείο των κ.κ. Σαΐτη Ιωάννη – Ρόμπα Νίκου, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους, αλλά και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου κ. Ιωάννη Μπούτο για τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου στα σύγχρονα μηχανήματα της επιχείρησης, για την πολύ καλή παραγωγή (ποσοτικά και ποιοτικά) και για τις προσδοκίες ελαιοπαραγωγών και τυποποιητών την τρέχουσα εμπορική χρονιά. Τέλος, η κ. Καραλαριώτου επισκέφθηκε τη Venus Fruit, όπου έγινε δεκτή από τον κ. Γιώργο Μαναό και ενημερώθηκε για την εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης, η οποία εξάγει αγροτικά προϊόντα, κυρίως σε σκανδιναβικές χώρες. Προϊόντα που μεταφέρονται με υψηλά πρότυπα και ανάλογες πιστοποιήσεις, ενώ αποθηκεύονται, συντηρούνται και συσκευάζονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μακρυχώρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass