Θέλουμε καθαρή πόλη, αλλά όχι τους κάδους

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2022 15:03

Αν και όλοι θέλουμε μια καθαρή πόλη, παρόλα αυτά μας ενοχλούν

οι κάδοι απορριμμάτων, και το γεγονός αυτό διαπιστώνεται περίτρανα από τα αιτήματα πολιτών προς τον Δήμο για απομάκρυνση κάδων και μετακίνησή τους σε άλλη θέση. Οι θέσεις των κάδων γίνονται αιτία για καβγά μεταξύ γειτόνων και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάδοι «εξαφανίζονται» νύχτα και βρίσκονται σε άλλη θέση, που τοποθετούνται «εκδικητικά» μπροστά από σπίτια γειτόνων, που διαλύονται ή ακόμα χρησιμοποιούνται και για «κράτηση» θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.
Η αρμόδια Υπηρεσία δέχεται τακτικά αιτήματα πολιτών που ζητούν την αλλαγή θέσεων των κάδων απορριμμάτων, είτε ανακύκλωσης είτε οργανικών, και για το καθένα από αυτά καλείται το Τμήμα Αποκομιδής και Οδοκαθαρισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων να μεταβεί στον χώρο που υποδεικνύεται από τον πολίτη, να ερευνήσει όλα αυτά που επικαλούνται οι πολίτες στο αίτημά τους για την ανάγκη αλλαγής θέσης κάδου και τέλος να καταθέσει σχετική εισήγηση με αρνητική ή θετική απόφαση.
Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι σχετικές αποφάσεις μεταφέρονται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαρισαίων προς έγκριση τροποποιήσεων ή μη, σημείων τοποθέτησης κάδων. Τα περισσότερα αιτήματα αφορούν μετακινήσεις, αλλά ένα ποσοστό των αιτημάτων αφορά και την ενίσχυση μιας γειτονιάς με νέους κάδους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται, οι εισηγήσεις του αρμόδιου τμήματος πρέπει να αιτιολογούν την απόφασή του, η οποία μάλιστα μπορεί να μην είναι ούτε θετική ούτε αρνητική. Για παράδειγμα, ενδεικτικά παραθέτουμε μία εκ των αποφάσεων,
που προτείνει τα εξής: «Να υπάρξει προσωρινή αφαίρεση του τρίτου κάδου απορριμμάτων και να παρακολουθηθεί η επάρκεια των άλλων σε σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες των κατοίκων».Μία αρνητική είναι η εξής: «Είναι ένας δρόμος με μονοκατοικίες και διώροφα, με μεγάλη δυσκολία στη χωροθέτηση κάδων λόγω στενών και ανύπαρκτων πεζοδρομίων, ακόμη η πυκνότητα των κατοικιών της περιοχής και των μεγάλων αναγκών σε προσωρινή αποθήκευση απορριμμάτων δεν μας επιτρέπουν την απομάκρυνση του κάδου». Ενώ εμφανίζονται και απόλυτες, χωρίς εξήγηση, όπου εκτιμάται ότι δεν χρειάζεται, όπως «O κάδος σύμμεικτων απορριμμάτων να παραμείνει ως έχει».
Το σίγουρο είναι ότι τέτοια αιτήματα απασχολούν εδώ και χρόνια το Τμήμα Αποκομιδής και Οδοκαθαρισμού, που καλείται να τα ερευνήσει.
Η μόνη λύση θα μπορούσε να είναι η υπογείωση όλων των κάδων απορριμμάτων, αλλά και τότε πιθανόν να μας ενοχλεί ακόμη και ο θόρυβος της ανύψωσής τους.    

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass