Απεργούν οι δάσκαλοι στις 9 Νοεμβρίου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ «ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2022 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Οκτ 2022 10:10

Στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 9 Νοεμβρίου θα μετάσχουν και οι δάσκαλοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΔΟΕ). Στο διεκδικητικό πλαίσιο κυρίαρχο αίτημα είναι οι αυξήσεις στους «πενιχρούς μισθούς των εκπαιδευτικών» όπως τονίστηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών, αλλά και αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας) που έγινε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Η σύσκεψη έγινε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Λάρισας, Δημ. Παπαποστόλου, να επικρίνει την ηγεσία του Υπ. Παιδείας η οποία «νομοθετεί μονομερώς», ενώ με αφορμή την απεργία της 9ης Νοεμβρίου να σημειώνει τη «μεγάλη μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών», αλλά και την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία προκειμένου να ανατραπούν «αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις», όπως ο θεσμός του μέντορα κ.ά.
Τις θέσεις του κλάδου παρουσίασαν με εισηγήσεις τους ο γεν. γραμματέας όπως και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, Σπ. Μαρίνης, Γιώτα Βενετοπούλου, Ντίνα Ρέππα και Ζήσης Καπράνας αντίστοιχα, κάνοντας εκτενή αναφορά και σε κλαδικά θέματα.
Σημειώνεται πως ενόψει της απεργίας οι Σύλλογοι Δασκάλων θα προχωρήσουν σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ). Οι εκλογές, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας έχουν οριστεί για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις έχει οριστεί η 14η Οκτωβρίου, με συνδικαλιστικές παρατάξεις, πλην δύο μέχρι σήμερα, να εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην κατέλθουν στις εκλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass