Βραβείο στον Δήμο Λαρισαίων για το ΚΕΠ Υγείας

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2022 21:10

Ο Δήμος Λαρισαίων βραβεύθηκε χθες, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Πανελλήνιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για την προώθηση θεμάτων υγείας και ευημερίας των πολιτών του με την ίδρυση του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας.


Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στη «Ριβιέρα» του Δήμου Βούλας στην Αττική, στο πλαίσιο του 18ου Συνεδρίου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και το βραβείο παράλαβε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης.
Ο αντιδήμαρχος συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο, με την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων κ. Δήμητρα Παπαστεργίου, η θεματολογία του οποίου αφορούσε την ανάδειξη των τρόπων που οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) λαμβάνουν πρωτοβουλίες για να προωθήσουν θέματα υγείας και ευημερίας των πολιτών και οργάνωση των «Υγιών Πόλεων» βάσει των έξι πυλώνων που θέτει ο Πανελλήνιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.).
Ο κ. Βούλγαρης, σε ομιλία του στο συνέδριο, παρουσίασε τις δομές που διαθέτει και τις καλές πρακτικές που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των δημοτών του, ενώ η κ. Παπαστεργίου συντόνισε τις παρουσιάσεις στρογγυλού τραπεζιού με θέμα τον 4ο πυλώνα του Π.Ο.Υ. «Ειρήνη». Στο συνέδριο προλόγισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και περιλάμβανε ομιλίες και τοποθετήσεις από 130 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, ενώ το παρακολούθησαν 240 εκπρόσωποι ελληνικών Δήμων.  Να σημειωθεί ότι ΚΕΠ Υγείας λειτουργούν στους 140 Δήμους της χώρας μας και προσεχώς θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαρισαίων.
Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων είναι αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.
Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η άνοια. Στα ΚΕΠ Υγείας που επικεντρώνουν στην πρόληψη, οι υπηρεσίες είναι δωρεάν.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass