Εγκαταλείπεται η δράση σίτισης αδέσποτων

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΤΑΪΣΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΕ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2022 21:37
Η σωτήρια δράση που στήριξε αδέσποτα στην καραντίνα του 2020, είναι περιττή σήμερα Η σωτήρια δράση που στήριξε αδέσποτα στην καραντίνα του 2020, είναι περιττή σήμερα

Πριν δύο χρόνια, στο πλαίσιο της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, ο Δήμος Λαρισαίων είχε υλοποιήσει δράση φροντίδας των αδέσποτων ζώων, τοποθετώντας ταΐστρες σε σημεία της πόλης, τη διαχείριση των οποίων είχε αναλάβει ένα δίκτυο

εθελοντών.
Συγκεκριμένα, εξήντα τότε πολίτες της Λάρισας αποτέλεσαν το ανθρώπινο δίκτυο σίτισης αδέσποτων στον Δήμο Λαρισαίων, που τοποθετούσαν τροφή στις ταΐστρες, ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό αδέσποτων σε κάθε σημείο. Την τροφή προμηθευόταν δωρεάν από το Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας.
Αυτή η δράση έχει εγκαταλειφθεί σήμερα και γιατί δεν υπάρχουν ανάγκες σίτισης αδέσποτων στα σημεία που τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες, αλλά και γιατί πλέον δεν ισχύουν οι ίδιες συνθήκες περιορισμών στις μετακινήσεις πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν τροφή στα αδέσποτα σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης και γενικά όπου εντοπίζουν αδέσποτα ζώα.
Τροφή προς διάθεση υπάρχει στο Κυνοκομείο, δεν υπάρχει όμως ενδιαφέρον εθελοντών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα υπάρχουν στην αποθήκη του Κυνοκομείου περίπου 5 τόνοι ξηρής τροφής για ζώα (σκύλους - γάτες). Εντός του 2022 θα γίνει και νέα ανάθεση για την αγορά ζωοτροφών, με το ποσό των 25.000 ευρώ, που είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του 2022 του Δήμου Λαρισαίων, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για ένα έτος.
Για την ιστορία, στους εθελοντές που είχαν αναλάβει τότε να τροφοδοτούν τις ταΐστρες για τα αδέσποτα, παρεχόταν από τον Δήμο Λαρισαίων ονομαστικές βεβαιώσεις με λεπτομερή στοιχεία για τις επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης, αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία για το μέρος όπου επιτρέπεται να κινηθούν και να ταΐσουν τα αδέσποτα.
Τότε, πριν δύο χρόνια, η ανάπτυξη του δικτύου εθελοντών, ήταν σωτήρια για τα αδέσποτα στην πόλη, ωστόσο σήμερα οι ταΐστρες μάλλον είναι περιττές. Κι αυτό διότι υπάρχουν πολλοί εθελοντές φιλόζωοι και σήμερα που προμηθεύονται τροφή από το Κυνοκομείο Λάρισας, αλλά ταΐζουν αδέσποτα που βρίσκονται σε άλλα σημεία από αυτά που έχουν τοποθετηθεί οι ταΐστρες, όπως για παράδειγμα στο Αμαξοστάσιο, στη ΔΕΥΑΛ, στο χωριό Ελευθεραί, στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.ά.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
ΦΩΤ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΜΠΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass