Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2022 15:05

Εντοπίστηκαν 70 κρούσματα κορονοϊού στη Λάρισα


Το σημερινό πρόγραμμα των rapid tests
Σε συνολικό αριθμό 442 δειγμάτων που ελήφθησαν στο Δημαρχείο Λάρισας καταγράφηκαν 70 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 31 γυναίκες και 39 άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 46 έτη.
Για σήμερα Δευτέρα το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στην Π.Ε. Λάρισας: έχει ως εξής: 9:00-15:00 Δημαρχείο Λάρισας, Μύλος του Παππά, Εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ, ΟΑΕΔ, Τύρναβος/Δημαρχείο, 13:00-14:30 Αμπελώνας Δημαρχείο, 9:00-20:00 ΟΣΕ Λάρισα.

 

Ομιλία Μαρίας Γαβαλά στην ΚΟ ΚΚΕ Αμπελώνα
Η ΚΟΒ Αμπελώνα του ΚΚΕ πραγματοποιεί σύσκεψη με θέμα «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! «Ασπίδα» για το σήμερα, ελπίδα για το αύριο», την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στον χώρο της δημοτικής κοινότητας (Πέτρινο). Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

 

Εκδηλώσεις Κυπρίων για τα 48 χρόνια από την εισβολή
Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 48 χρόνων από τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας οργανώνει την Τετάρτη 20 Ιουλίου εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, με εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση διά την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων εις τας εστίας τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέως εκ της Νήσου ημών.
Θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφωνα Τσάτσαρο και στη συνέχεια στις 11.15 στην πλατεία Μπλάνα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

 

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης. Συγκεκριμένα στις 8:30 μ.μ. θα συζητηθούν τα εξής: Η έγκριση της 3ης τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος και η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2022. Η λήψη απόφασης για καθορισμό ειδικού προστίμου για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης αντικειμένων λόγω αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.
Η έγκριση της 1ης τροποποίησης τοπογραφικού σχεδίου Λαϊκής Αγοράς. Η λήψη απόφασης, ορισμού ορκωτών λογιστών και καθορισμός αμοιβής, για τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων της ΔΗΚΕΦΑ έτους 2021.
Ο ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, ως εκπρόσωπο του Δήμου Φαρσάλων στη Γενική Συνέλευση του Κέντρου Πρόληψης Ν. Λάρισας «ΟΡΦΕΑΣ» - Ο.ΚΑ.Ν.Α. Η έγκριση ή μη παράτασης μισθωμάτων δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, η έγκριση δωρεάς εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και η έγκριση ή μη πρότασης ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Εως σήμερα οι ενστάσεις για Παιδικούς της ΔΥΠΑ
Λήγει σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου η προθεσμία για τις ενστάσεις από ενδιαφερόμενους γονείς - κηδεμόνες κατά των προσωρινών πινάκων αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Οι ενστάσεις υποβάλλονται απευθείας στους ΒΝΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), με συνημμένα δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους. Τα στοιχεία επικοινωνίας και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΒΝΣ ΔΥΠΑ της Λάρισας είναι: τηλ. 2410-592.655 και email: vns.larisas@dypa.gov.gr.
Σημειώνεται πως φέτος υποβλήθηκαν στους 26 σταθμούς της χώρας συνολικά 3.137 αιτήσεις, σημειώνοντας αριθμό-ρεκόρ και καταγράφοντας αύξηση +37% συγκριτικά με πέρσι. Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που:
* Κατά τα έτη 2021-2022 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας ή
* Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον 2 μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
* Είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

 

Οδηγίες για τον υπολογισμό των προστίμων
Νέες κατευθύνσεις για τον υπολογισμό των προστίμων που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις για παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού, εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα πρόστιμα για αυτές τις παραβάσεις κλιμακώνονται μέχρι το 10% του συνολικού παγκόσμιου κύκλου εργασιών της επιχείρησης. Οι οδηγίες που εκδόθηκαν προβλέπουν την επιβολή ενός βασικού προστίμου έως 30% των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης στις σχετικές αγορές (0-30%), ανά έτος της παράβασης, το οποίο:
-Αυξάνεται στις περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού, όπως είναι, ενδεικτικά, οι οριζόντιοι περιορισμοί που αφορούν σε καθορισμό τιμών, η κατανομή αγορών, οι περιορισμοί της παραγωγής, αλλά και ορισμένες καταχρήσεις δεσπόζουσας θέσης θα τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά. Το πρόστιμο αυξάνεται επίσης, όταν η εμπλεκόμενη επιχείρηση έχει διαπράξει στο παρελθόν διαπιστωμένη παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού, αν αρνήθηκε να συνεργαστεί ή αποπειράθηκε να παρεμποδίσει την έρευνα ή αν η εμπλεκόμενη επιχείρηση είχε ηγετικό ρόλο στην παράνομη συμπεριφορά ή είχε προτρέψει άλλες επιχειρήσεις να την υιοθετήσουν.
Αντίθετα το πρόστιμο μειώνεται όταν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις, όπως ότι η επιχείρηση έχει παύσει την παράβαση, η παράβαση οφείλεται σε αμέλεια, η εμπλοκή της στην παράβαση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, συνεργάζεται με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή έχει καταβάλει αποζημιώσεις στους ζημιωθέντες από την αντι-ανταγωνιστική πρακτική. Τέλος, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η Επιτροπή μπορεί, εφόσον της ζητηθεί, να συνεκτιμήσει την αδυναμία της επιχείρησης να πληρώσει το πρόστιμο σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass