«Αρρυθμίες» στις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων

ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ * ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ * ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2022 21:50

Της Λένας Κισσάβου
Τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων βρήκαν οι πάνω από 100 συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί για τις ανάγκες που δημιούργησαν οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης στον Δήμο Λαρισαίων και έληξαν οι συμβάσεις τους.
Σε παρέμβασή του, χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια στην αίθουσα του Δημαρχείου Λάρισας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Λαρισαίων, Ζήσης Γκαραλιάκος, ζήτησε να υπάρξει «ομόφωνη απόφαση από το σώμα, ότι αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν στον Δήμο, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν στον δικαστικό τους αγώνα»,


Να σημειωθεί ότι πολλοί εξ αυτών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να διατηρήσουν τις θέσεις τους.
«Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Λαρισαίων και η ΚΕΔΕ ζήτησε να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στις θέσεις τους. Αλλά ο Δήμος δεν μπορεί να παρανομήσει και να τους προσλάβει...», ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης.
Η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», Ρένα Καραλαριώτου, πρότεινε να τεθεί το θέμα εκ νέου στην ΚΕΔΕ και επισήμανε ότι οι δήμοι αυτήν την περίοδο έχουν ανάγκη από προσωπικό.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Π. Κρίκης, επισήμανε ότι «η ανεργία θα λυθεί από την πολιτεία μόνο με προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας» και τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων.
 «Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων...» τόνισαν τόσο ο επικεφαλής της «ΠΡΑΞΙ», Παν. Γούλας, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαρισαίων Κοινόν», κ. Νάρης.
Σε μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν κατά τη λειτουργία τους οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Αμαξοστασίου, το καλοκαίρι, όταν εργάζονταν και οι περισσότεροι συμβασιούχοι, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παν. Νταής. «Είναι απαραίτητοι... Η κυβέρνηση πρέπει κάτι να κάνει...» τόνισε. «Τρεις υπηρεσίες θα υπολειτουργούν από σήμερα...» δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Γ. Αλεξούλης.
Αντίστοιχα, τη στήριξή του στους συμβασιούχους επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αδαμόπουλος, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι προσλήψεις ξεκίνησαν το 2020 και συνεχίστηκαν το 2021. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε σε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Υπάρχουν συμβασιούχοι που εργάζονται στον Δήμο μας από το 2017 και αγωνιστήκαμε μαζί τους να παραμείνουν στη δουλειά τους...».
Ομόφωνη ήταν η απόφαση του σώματος να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων Covid-19, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΝ «ΟΛΟΝ Α.Ε.»
Στο κτίριο της πρώην Σχολής Γουμενόπουλου θα στεγαστεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων ΟΛΟΝ Α.Ε., στην οδό Ηπείρου 96-98, όπου προβλέπεται να στεγαστούν και οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου. Ο μισθωμένος χώρος ανέρχεται στα 700 τ.μ. Ο Δήμος Λαρισαίος επιβαρύνεται με το μίσθωμα και τις λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού, ενώ θα υπογράψει με τον «ΟΛΟΝ» Α.Ε. προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο «Βελτιστοποίηση και ανάπτυξη της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου». Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ
Το τμήμα Δημοτικής Κατάστασης της Διεύθυνσης Διοίκησης και Προσωπικού ζήτησε τη συγκρότηση επιτροπής προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση των αρχείων του, των μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1985. Βάσει των προβλεπόμενων απαιτείται ο ορισμός ενός Συμβούλου για τη συγκρότηση της επιτροπής εκκαθάρισης παλαιών αρχείων και ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Eπιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γ. Σούλτης.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Εγκρίθηκε η λύση μίσθωσης καταστήματος - γραφείου στην Κοινότητα Γιάννουλης, με αποχώρηση του μισθωτή από το μίσθιο κατόπιν απαιτήσεως της Κοινότητας Γιάννουλης, για χρήση του χώρου, λόγω αναγκών στέγασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννουλης.
ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ
Την κατανομή του ποσού των 41.600 € (κρατήσεις 499,00 € που θα αποδοθούν στη ΔΟΥ) καθαρό ποσό 41.101,00 € για έξοδα κίνησης των σχολικών τροχονόμων έτους 2022 (περιόδου Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου 2022), ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, για την ίδρυση Διθέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, μετά από αίτημα του διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Γ. Τράντα.
Παράλληλα, το σώμα ενέκρινε και την ίδρυση παραρτήματος του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, μετά από αίτημα που κατέθεσε στην Επιτροπή Παιδείας η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καραγιώργου.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Επιστροφή στην κανονικότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων χθες, καθώς μετά από πολύ καιρό από την πρώτη καραντίνα, λόγω κορονοϊού, πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή του στην έδρα του, στην αίθουσα του Δημαρχείου. «Σας καλωσορίζω στο σπίτι μας…» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass