«Αμεσα στο 100% η αποζημίωση των χαλαζόπληκτων στα Φάρσαλα»

ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2022 15:21

«Να αποζημιωθούν άμεσα στο 100%, να υπάρξει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος για τους αγρότες  που επλήγησαν από το χαλάζι στα Φάρσαλα», απαιτεί η ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της:

«Για μια ακόμη χρονιά, εκατοντάδες αγρότες των Φαρσάλων, βλέπουν τους κόπους τους να πάνε χαμένοι αφού η πρόσφατη χαλαζόπτωση και ο δυνατός αέρας προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι, σιτάρι, ντομάτα, καλαμπόκι, όσπρια, κριθάρι, τριφύλλι. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί από αυτούς θα μείνουν χωρίς παραγωγή, άρα χωρίς εισόδημα. Το κερασάκι στην τούρτα βάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, που ενώ χαρατσώνει τους παραγωγούς με υπέρογκα ασφάλιστρα, δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δίνει μερικά ψίχουλα, κι αυτά μετά από μεγάλη καθυστέρηση.
Οι βιοπαλαιστές αγρότες, δεν πρέπει να δεχτούν ότι είναι «της μοίρας τους γραφτό» όποτε βρέχει ή όποτε ρίχνει χαλάζι να καταστρέφονται οι περιουσίες τους. Η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη κάθε αγροτοπαραγωγού, ούτε πηγή κερδών για τις ιδιωτικές ασφάλειες. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, αφήνει τις καλλιέργειες αθωράκιστες και απροστάτευτες στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους αγρότες χωρίς εισόδημα. Παρόλο που σήμερα η επιστήμη προσφέρει σύγχρονες τεχνικές για την έγκαιρη πρόβλεψη και πρόληψη, δεν υλοποιούνται έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επειδή δεν είναι ανταποδοτικά για το κεφάλαιο και το κράτος τα αντιμετωπίζει ως κόστος.
Η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουν μέσα από τους συλλόγους τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass