Ασφαλτοστρώσεις μήκους 400 χλμ. στον Δήμο Λαρισαίων

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Γ. ΣΟΥΛΤΗΣ, ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ *«ΠΛΗΓΗ» ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ * ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ «ΡΟΔΟΠΟΥΛΕΙΟ»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2022 21:00

Της Λένας Κισσάβου
Ένα μεγάλο έργο νέων ασφαλτοστρώσεων και αποκατάστασης δρόμων, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, που ξεκίνησε το 2019 στον Δήμο Λαρισαίων, ολοκληρώνεται φέτος σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιώργο Σούλτη.


Ο αντιδήμαρχος απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση του οδικού δικτύου, κυρίως στις συνοικίες της Λάρισας, που κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κ. Απ. Παπαπαρίσης, αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων ασφαλτοστρώσεων και συντηρήσεων δρόμων, που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μεγάλη «πληγή» αποτελούν οι εργασίες -που μπορούν να γίνουν χωρίς την άδεια του Δήμου- για την εγκατάσταση δικτύων φυσικού αερίου και δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Αναλυτικότερα, ο κ. Σούλτης ανέφερε πως το εν λόγω έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση-συντήρηση της ασφάλτου σε 60 δρόμους, τόσο στην πόλη της Λάρισας όσο και στα χωριά του Δήμου, συνολικού μήκους 400 χιλιομέτρων, μεταξύ των οποίων «αποκατάσταση των εισόδων της πόλης (οδοί Βόλου, Φαρσάλων, Καρδίτσης), επεκτάσεις δρόμων στις συνοικίες Τούμπα, Νέα Πολιτεία, κ.ά., αποκαταστάσεις κεντρικών δρόμων, όπως οι οδοί Λογιωτάτου, Οικ. εξ Οικονόμων κ.ά.».
Επισήμανε δε πως «στη Γιάννουλη και στη Φαλάνη έχουν γίνει δύο εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων, ενώ δρομολογείται νέα εργολαβία ανακατασκευής δρόμων, στη Φαλάνη και μελέτη για τη δημιουργία κυκλικού μπροστά στη είσοδο της κωμόπολης.
Στη Γιάννουλη ειδικά έγιναν ασφαλτοστρώσεις ύψους 600.000 ευρώ …
Επίσης στα χωριά της Κοιλάδας έγιναν ανακατασκευές δρόμων, στην Τερψιθέα ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης αγροτικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα σε όλη την πόλη έχει πραγματοποιηθεί εργολαβία συντηρήσεων πεζοδρομίων, ενώ συνεχίζεται η αντικατάσταση δικτύων από τη ΔΕΥΑΛ σε συνοικίες, με αποκατάσταση των δρόμων».
Συμπληρωματικά, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Μαβίδης ανάφερε σχετικά πως «γίνονται ασφαλτοστρώσεις 400.000 τ.μ. στη νέα Σμύρνη προϋπολογισμού 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, για αποκατάσταση έργων από τη ΔΕΥΑΛ».
Τέλος, ο κ. Σούλτης αναφέρθηκε και στα έργα ΣΒΑΚ που συνεχίζονται στη Λάρισα και περιλαμβάνουν διαμόρφωση οδών, υπενθυμίζοντας «την ανακατασκευή των οδών Ηπείρου, Μανδηλαρά, κ.ά., των δρόμων της συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου (έργο προϋπολογισμού ύψους 4 εκατ. ευρώ), την ανακατασκευή των οδών Ιουστινιανού, Κολοκοτρώνη, Ρούσβελτ…» καταλήγοντας στο έργο που εξελίσσεται σήμερα στη συμβολή των οδών Νικηταρά, Κύπρου, 23ης Οκτωβρίου και 28η Οκτωβρίου για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου, το οποίο ακολουθεί η ανακατασκευή της οδού Νικηταρά.
Δήλωσε επίσης, πως ο Δήμος Λαρισαίων μόλις προχθές έλαβε την έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την έναρξη των έργων ανακατασκευής των οδών για Βυζαντίου και Αιόλου, που περιλαμβάνει την ολική διαμόρφωση δρόμων και των πεζοδρομίων τους.
Σε τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κ. Αθαν. Μαμάκος, ζήτησε «σωστή ιεράρχηση των αναγκών», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΠΡΑΞΙ» κ. Ακης Νασιώκας υποστήριξε «η κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου, δεν είναι καλή και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με τις συνοικίες και τα χωριά. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και καλύτερος προγραμματισμός».
«ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Μεγάλη «πληγή» για το οδικό δίκτυο της Λάρισας, αποτελούν οι εργασίες εγκατάστασης δικτύων κινητής τηλεφωνίας και φυσικού αερίου, όπως επισημάνθηκε χθες από όλες τις παρατάξεις.
Υποστήριξαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο νομικό πλαίσιο, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την υλοποίηση τέτοιων έργων, προκειμένου να μην καταστρέφονται οι δρόμοι και μάλιστα ακόμη και δρόμοι που μόλις έχουν αποκατασταθεί.
Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, η εταιρεία φυσικού αερίου, μπορεί να προβεί σε τέτοιες εργασίες, όποτε και όπου αυτή κρίνει, χωρίς την άδεια του Δήμου, ενώ εκφράστηκαν φόβοι πως «αν οι δήμοι εμποδίσουν αντίστοιχες εργασίες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θα δημιουργηθεί πρόβλημα, που τελικά θα βρει τη λύση του, με αντίστοιχο τρόπο και ειδικότερα με την εν λευκό άδειά τους από το κράτος…».
Χαρακτηριστικά, ο κ. Σούλτης ανέφερε για παράδειγμα το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στη Γερμανία, τονίζοντας ότι «δεν σκάβουν στο οδόστρωμα και καταστρέφουν τους δρόμους, παρά μόνο κάνουν τέτοιες τομές που δεν φαίνεται τίποτα…».
ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Ενα χρόνιο αίτημα των δημοτικών παρατάξεων, έθεσε ο κ. Παπαπαρίσης, που αφορά τη διάθεση γραφείων τους από τη Δημοτική Αρχή. Απαντώντας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ανέφερε ότι διερευνήθηκαν τρεις χώροι, με τον καταλληλότερο να είναι αυτός στο «Ροδοπούλειο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass