«Αμερικανονατοϊκό ορμητήριο Λάρισα και Μαγνησία»

Η ΚΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2022 16:40

Η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και η Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ οργανώνουν εκδήλωση με τον γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο, αύριο Σάββατο 19 Μάρτη, ώρα 18:30 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.


«Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πολύμορφη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν», τόνισαν χθες ο Παναγιώτης Κοδέλας, γραμματέας και η Στεργιανή Σιούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, επισημαίνοντας σε συνέντευξη Τύπου τα εξής: «Ειδικά η περιοχή της Θεσσαλίας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει μετατραπεί σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο. Στη Λάρισα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, μπορούν μόνιμα να είναι εγκατεστημένες οι στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια, έχουν βρεθεί εδώ τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη, για να «θερίσουν» τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αξιοποιώντας τις πληροφορίες των κατασκοπευτικών «Global Hawk», που επίσης έχουν στρατοπεδεύσει στη βάση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αυτόν τον χώρο, όχι μόνο οι Αμερικανοί, αλλά και οι υπόλοιποι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες, όπως οι Ισραηλινοί, συνεκπαιδεύονται με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ταυτόχρονα, αυτήν την περίοδο προχωρούν εργασίες για την αναβάθμιση της βάσης, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της διοίκησης Ευρώπης - Αφρικής της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην περιοχή της Μαγνησίας, στο Στεφανοβίκειο, εδρεύει η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ, γνωστή για το δολοφονικό της έργο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το Στεφανοβίκειο χρησιμοποιείται για τη μεταστάθμευση αεροκίνητων μονάδων και μαχητικών ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού. Από τον Μάρτη του 2019, οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν μόνιμη παρουσία εκεί μαζί με ελληνικές δυνάμεις, με τις οποίες συνεκπαιδεύονται. Ακόμα, στον Βόλο, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», υπάρχει τα τελευταία χρόνια σταθερά παρουσία αμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων. Οι βάσεις αυτές εντάσσονται με συγκεκριμένο καταμερισμό στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ, από τη βάση στη Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη. Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις είναι σε ετοιμότητα απέναντι στον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία, υπάρχει εμπλοκή και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστική η μετακίνηση 12 αμερικανικών ελικοπτέρων από τη βάση στο Στεφανοβίκειο σε αντίστοιχη βάση στην Πολωνία, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Έτσι, για τα συμφέροντά της, η αστική τάξη μετατρέπει τη χώρα σε θύτη και τον ελληνικό λαό σε θύμα των ανταγωνισμών. Οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό από την ενεργητική και επιθετική εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε. αποτυπώνονται ακόμη και σε επίσημες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων.
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας στην εκδήλωση, θα στείλει μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας σε αυτόν. Αλλά και των προσχημάτων με τα οποία η Κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα μπλέκουν τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια, παρουσιάζοντας ως «κοινά» τα συμφέροντα του λαού και της αστικής τάξης, ενώ είναι ασυμβίβαστα. Για να μην είναι η χώρα θύτης στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και θύμα τους ο λαός. Για να κλείσουν τα πολεμικά ορμητήρια, να μη φύγει ούτε ένας φαντάρος εκτός συνόρων, να μη δοθεί καμιά στρατιωτική υποδομή ή άλλη βοήθεια σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς.
Η απήχηση που συναντούν οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όλο αυτό το διάστημα, η επιτυχία της πανεξόρμησης με την «Απόφαση της Κ.Ε. για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», επιβεβαιώνουν πως οι θέσεις και η δράση τους παρακολουθούνται με μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, που ασφυκτιούν από τη σημερινή κατάσταση, ανησυχούν και προβληματίζονται για το αν και πού βρίσκεται η διέξοδος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass