«Κάθε Κυριακή βγαίνουμε στο πεδίο της μάχης...»

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟ AIRSOFT ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2022 21:30

Ολοένα και κερδίζει έδαφος το παιχνίδι της αεροσφαίρισης (Αirsoft) στη Λάρισα και παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός έβαλε «φρένο» σε πολλές διοργανώσεις το ενδιαφέρον παραμένει ψηλά. Η άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, άναψε και το "πράσινο φως" στον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λάρισας για να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευτέρης Πάτσης μιλώντας στην «Ε» απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το παιχνίδι δωρεάν, ένα παιχνίδι για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο της περιπέτειας και αδρεναλίνης. Το Αirsoft, όπως περιγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου, είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης μάχης στο οποίο οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ειδικά «όπλα» για να «εξουδετερώσουν» αντιπάλους μέσα στο πλαίσιο ενός συμφωνημένου σεναρίου. Το πεδίο της μάχης για τον Σύλλογο της Λάρισας είναι κάθε φορά διαφορετικό, ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στον δρόμο Γιάννουλης, ένα παλιό λατομείο στα Φάρσαλα, το δάσος της Καλλιπεύκης, ενώ κανονίζονται και «μάχες» με άλλους συλλόγους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού όπου εκεί ο αριθμός των παιχτών είναι πολύ μεγαλύτερος. «Καιρού επιτρέποντος κάθε Κυριακή βγαίνουμε στο πεδίο για παιχνίδι. Αυτήν τη στιγμή στον Σύλλογο είναι εγγεγραμμένα 25 με 30 μέλη ηλικίας 20 έως 40 ετών. Επιθυμία μας είναι να φέρουμε κοντά μας και νέα μέλη, γι’ αυτό και όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στον Σύλλογο και να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι δωρεάν και εμείς είμαστε σε θέση να τους παρέχουμε τον εξοπλισμό για να μπορέσουν να πάρουν μέρος» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παρότι το Airsoft είναι αρκετά διαδεδομένο και στη χώρα μας και ο Σύλλογος της Λάρισας δραστηριοποιείται από το 2016, πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τι είναι. Στην πραγματικότητα είναι ένα χόμπι για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το τηλεχειριστήριο και θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας μάχης σε φυσικό περιβάλλον. Οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλον χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα, τα οποία λειτουργούν με μπαταρία ή ελατήριο, και εκτοξεύουν μικρές σφαιρικές πλαστικές μπίλιες. Οι συμμετέχοντες συχνά χρησιμοποιούν διαφορετικά όπλα, τα οποία είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οπτικά να προσομοιώνουν τα αληθινά, καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και αληθοφάνειας. Οι συμμετέχοντες επίσης χρησιμοποιούν αξεσουάρ και ρουχισμό που θα τους δώσουν τακτικό πλεονέκτημα ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκονται (δασός, πεδιάδα, κτίρια κ.τ.λ.).
Γενικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να χτυπηθεί ο αντίπαλος με τις πλαστικές μπίλιες και έτσι να βγει από το παιχνίδι. «Σε αντίθεση με το Paint Ball, στο Airsoft δεν χρησιμοποιείται χρώμα, και όλα στηρίζονται στην ειλικρίνεια των παιχτών να παραδεχτούν ότι χτυπήθηκαν και να αποχωρήσουν από τη μάχη. Για παράδειγμα, όπως λέει, αν κάποιος χτυπηθεί σηκώνει το χέρι και βγαίνει έξω από το παιχνίδι για κάποια ώρα και έχει τη δυνατότητα να ξαναμπεί.
Επίσης, κάποιος μπορεί να δηλώσει τραυματισμό και τότε επεμβαίνει ο γιατρός και του βάζει μια γάζα και συνεχίζει να μάχεται. Για τις μάχες δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Κάθε φορά φτιάχνεται ένα διαφορετικό σενάριο το οποίο και ακολουθούν οι παίκτες» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Εν τω μεταξύ, όπως τονίζει, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας όσον αφορά τον εξοπλισμό, καθώς τα όπλα που χρησιμοποιούνται πωλούνται σε ειδικά καταστήματα και επειδή εμπίπτουν στην κατηγορία των αεροβόλων όπλων και έτσι αντιμετωπίζονται από τις Αρχές, θα πρέπει η μεταφορά τους προς το πεδίο μάχης και πίσω να γίνεται με προσοχή. Επίσης, οι συμμετέχοντες στο Airsoft εκτός του ότι απαγορεύεται να εμφανίζουν σε οποιονδήποτε άλλο χώρο τα όπλα τους, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ταυτότητα που πιστοποιεί ότι είναι μέλη συλλόγου, οπότε και να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σε έναν ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο. Για την αγορά του εξοπλισμού ένας μέσος παίκτης θα πρέπει να δαπανήσει περίπου 500 ευρώ, ενώ η συνδρομή στον Σύλλογο είναι 25 ευρώ ετησίως.
Για να γίνει κάποιος μέλος στον Σύλλογο της Λάρισας ή για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει μέσω της σελίδας στο Facebook «Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λάρισας Δέλτα-ΣΑΛΔ».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass