Απεργούν στις 16 Μάρτη οι οικοδόμοι

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΚΛ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2022 12:57

Με πανελλαδική πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη 16 Μάρτη συνεχίζουν οι οικοδόμοι τον πολύμηνο αγώνα τους για τη Συλλογική Σύμβαση και την Ασφάλιση. Η απόφαση για νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, μετά την απεργία του περασμένου Νοέμβρη, πατάει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και διαρκώς οξύνονται. Χθες το απόγευμα το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας πραγματοποίησε την ετήσια Γενική του Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τον απολογισμό και προγραμματισμό της δράσης τους, ενώ έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.


Οι οικοδόμοι συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου και τις διεκδικήσει που προτάσσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και στις οποίες περιλαμβάνονται η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς να είναι και μέρα Ασφάλισης. Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.ά.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα θα γίνει στις 16 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Τάκη Γαργιαλιάνου (Εργατικού Κέντρου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass