Μάρτης, γδάρτης!...

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2022 20:05

Ποδαρικό με βροχή και κρύο έκανε ο Μάρτιος. Ο πρώτος μήνας της άνοιξης μπήκε δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις του και όπως όλα δείχνουν το σκηνικό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τέλος της εβδομάδας. Κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή, αέρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι η εικόνα των επόμενων ημερών.


Ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Παναγιώτης Σκριμιζέας, μιλώντας στην «Ε» σημειώνει ότι ο καιρός καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα έχει έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας, ενώ και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι και την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός δεν θα είναι καλός. Αναλυτικότερα, για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται ότι σταδιακά θα υπάρξει μια ύφεση της κακοκαιρίας και από το μεσημέρι και μετά θα είναι έντονα τα σημάδια βελτίωσης και πιθανότατα θα δούμε και ήλιο. Ωστόσο, οι άνεμοι που θα πνέουν ιδιαίτερα πάνω από τη θάλασσα θα είναι ισχυροί και η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς κελσίου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με διαστήματα ηλιοφάνειας και συννεφιάς, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά το κρύο θα είναι τσουχτερό. Την Πέμπτη η θερμοκρασία ξεκινά από μείον 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή από 0 με 1ο C και δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους 11 με 12 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε και πάλι επιδείνωση των φαινομένων με αύξηση των νεφώσεων, βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Λάρισα από το Σάββατο το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα παράλια. Ξημερώνοντας Κυριακή της Αποκριάς θα υπάρχει μια πρόσκαιρη ύφεση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν από το απόγευμα και μετά. Όσον αφορά το πώς θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα, οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι αισιόδοξες, η γενική εικόνα είναι ότι ο καιρός δεν θα είναι καλός, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ
Χθες, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων, σε ορισμένους Δήμους διακόπηκαν τα μαθήματα στα σχολεία όπως στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πυργετού, στο Δημοτικό Σχολείο Αιγάνης και στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης προκειμένου να αποχωρήσουν οι μαθητές εγκαίρως και με ασφάλεια. Επίσης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν λειτούργησε καμία σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις δημοτικές κοινότητες Αντιχασίων, Βερδικούσιας, Λιβαδίου, Σαρανταπόρου, Καρυάς και Ολύμπου με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας Ν. Γάτσα, ενώ κλειστοί ήταν και οι Παιδικοί Σταθμοί σε Κρανέα, Λιβάδι και Βερδικούσια. Οι μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ
Με 78 μηχανήματα επιχειρεί η Περιφέρεια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να διατηρήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο μετά την επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας και τις πυκνές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν. Επιχειρήσεις αποχιονισμού, υπό τον συντονισμό των Αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας έγιναν στα ορεινά της Λάρισας, σε περιοχές του Ολύμπου και του Κισσάβου, στα ορεινά της Μαγνησίας, στο Πήλιο, στον ορεινό όγκο των Τρικάλων και στο Περτούλι, στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Αργιθέα και σε άλλες ορεινές περιοχές της Καρδίτσας. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα τις πρωινές ώρες προβλέπονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, ενώ από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass