Επιμνημόσυνη δέηση για πεσόντες αστυνομικούς

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ 24ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΔΙΑΣ» ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2022 15:46

Με τον πατέρα του πρόωρα χαμένου αστυνομικού Αντώνη Νίκου να χειροκροτείται, μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ολοκληρώθηκε χθες η λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας στο πλαίσιο απόδοσης τιμής στους

πεσόντες αστυνομικούς εν ώρα καθηκόντος. Ο μητροπολίτης σεβ. Ιερώνυμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκλήσι του Αγίου Αρτέμιου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ., Αστ. Μαντζιώκα, απευθύνοντας χαιρετισμό να σημειώνει πως «η συγκεκριμένη ημέρα ξυπνά μνήμες με έντονη συγκινησιακή φόρτιση και δέος για τον ηρωισμό των αστυνομικών που εκπλήρωσαν το καθήκον τους με το υπέρτατο αγαθό, την ίδια τους τη ζωή. Αναμφισβήτητα, το επάγγελμα του αστυνομικού, λειτούργημα κατ’ ουσίαν, εγκυμονεί κινδύνους και εσωκλείει δύσκολα διαχειρίσιμες συνθήκες μιας και σε κλάσματα του δευτερολέπτου παίζεται η ζωή του κορόνα - γράμματα.
Θανατηφόρα δυστυχήματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αυταπάρνηση και ζήλος συναδέλφων απέναντι σε ένοπλους εγκληματίες και πολλοί άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωής ή τον σοβαρό τραυματισμό των αστυνομικών, περιλαμβάνονται δυστυχώς στην καθημερινή μας ατζέντα».
«Ημέρα μνήμης» χαρακτήρισε τη χθεσινή, ο πρόεδρος της ΕΑΛ, Αθ. Νταβούρας, τιμώντας τη μνήμη του 24χρονου Λαρισαίου αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ, Αντώνη Νίκου, που έχασε τη ζωή του το περασμένο φθινόπωρο ενώ εκτελούσε υπηρεσία στην Αθήνα.
«Ως ελάχιστο φόρο τιμής» ο κ. Νταβούρας προσέφερε αναμνηστική πλακέτα στην οικογένεια την οποία παρέλαβαν τα δύο μικρότερα αδέλφια, ενώ εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού, ευχαρίστησε τους παρισταμένους για να καταχειροκροτηθεί.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον αντιπεριφερειάρχη Βασ. Πινακά, τον αντιδήμαρχο Λάρισας Γ. Αλεξούλη, τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστ. Μαντζιώκα, τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ιωάν. Λιάπη, τον πρόεδρο της ΕΑΛ Αθ. Νταβούρα, τον πρόεδρο της ΤΕ Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αχ. Καλαμπούκα και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ. Σωτ. Ζάχο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Χρ. Κέλλας και Βασ. Κόκκαλης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Π. Δεμέστιχας, ο αρχηγός ΤΑ Γ. Φασούλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Χρ. Καλούσιος, ο αντιδήμαρχος Κ. Γιαννακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Καραλαριώτου, Θαν. Μαμάκος, Κων. Καλαμπαλίκης και Κ. Αργυρόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος, διοικητές Τμημάτων, αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass