Μισή αποζημίωση πήραν οι δισκοθέτες

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2022 17:06

Ανακοίνωση για το θέμα των αποζημιώσεων, λόγω απαγόρευσης μουσικής, εξέδωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας (Σ.Ε.Δι.Λ.), στην οποία κάνει λόγο για 22 «ξεχασμένες» ημέρες για τις οποίες δεν έλαβαν τα χρήματά τους από το κράτος.
Πιο συγκεκριμένα, σ’ αυτήν αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου καταβλήθηκαν με τη... συνηθισμένη καθυστέρηση οι αποζημιώσεις, λόγω της πρόσφατης απαγόρευσης μουσικής.

Παρότι, όμως, το μέτρο εφαρμόστηκε από 30 Δεκεμβρίου έως και 30 Ιανουαρίου, οι μέρες που αποζημιώθηκαν στο τουλάχιστον 95% όσων βιοποριζόμαστε από αυτό το επάγγελμα ήταν περίπου οι μισές. Οι ημερομηνίες από 30/12 μέχρι και 12/1 παρέμειναν απλήρωτες και γι’ αυτό συνεχίζουμε να διεκδικούμε την αποζημίωση τόσο για τις μέρες αυτές, όσο και για τις 8 μέρες του Οκτώβρη (1-8/10) που επίσης το κράτος... ξέχασε να μας αποζημιώσει για την τότε απαγόρευση μουσικής στον ν. Λάρισας. Όντας κατ’ επανάληψην ξεχασμένοι από τους κυβερνώντες, εξωθηθήκαμε στο να φωνάζουμε για ένα αυτονόητο δικαίωμα σε δρόμους, πλατείες, πολιτικά γραφεία και ΜΜΕ, αποδεικνύοντας αφενός ότι δεν έχουμε κοντή μνήμη, αφετέρου την πεποίθησή μας πως μέσα από συλλογική δράση μπορεί να υπάρξει πετυχημένο αποτέλεσμα. Θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι αν δεν κάναμε τίποτα από αυτά, δεν θα υπήρχε καμία απολύτως μέριμνα, έστω και για αυτήν την «κουτσή» αποζημίωση.
Σταθερά και αμείωτα απαιτούμε να δοθεί η αποζημίωση προς κάθε εργαζόμενο με ένσημο Dj/μουσικού-καλλιτέχνη από 30/12/2021, καθώς φυσικά και για τις 8 ημέρες του περασμένου Οκτωβρίου. Μιλάμε για συνολικά 22 ημέρες, που από το δικό μας ημερολόγιο δεν διαγράφηκαν ποτέ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass