Επίσκεψη προσκόπων σε Αγιά, Μεταξοχώρι και Μεγαλόβρυσο

Από Καλαμαριά, Θέρμη και Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2022 18:08

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Σε Αγιά, Μεταξοχώρι και Μεγαλόβρυσο βρέθηκαν για τρεις ημέρες πρόσκοποι της 9ης Κοινότητας Ναυτοπροσκόπων Καλαμαριάς, της 1ης Κοινότητας Θέρμης και της 10ης Κοινότητας Αναλήψεως Θεσσαλονίκης, θέλοντας να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής.


Ξεκινώντας από το Μεταξοχώρι, και διαμένοντας στο παλιό του Παρθεναγωγείο και νυν Πολιτιστικό του Κέντρο, ήρθαν σε επαφή με τα ξεχωριστά πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία του χωριού μαθαίνοντας παράλληλα για την πλούσια ιστορία του. Ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του τοπικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανδρομάχη Τσιάρα, αλλά και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αποστόλη Γεωργοβίτσα, για τη σηροτροφία που κάποτε άκμασε στον τόπο αυτό και για τα βιολογικά προϊόντα που ντόπιοι παραγωγοί προσπαθούν σήμερα να καλλιεργήσουν, ενώ από μέρους τους, θέλοντας να εκφράσουν και την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία, ζωγράφισαν καλαίσθητες ξύλινες πινακίδες σήμανσης για σημαντικά σημεία του οικισμού.
Επίσης, οι πρόσκοποι περπάτησαν το μονοπάτι Αγιά – Μεγαλόβρυσο, μένοντας εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος της διαδρομής, και φυσικά επισκέφτηκαν κι έμειναν και στο Μεγαλόβρυσο, όπου είχαν τη μοναδική ευκαιρία γι’ αυτούς να γνωρίσουν, από τη μια, το παλιό σχολείο του χωριού, όπου αναπαρίστανται η σχολική τάξη και αίθουσα, όπως ακριβώς ήταν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και, από την άλλη, τα υπέροχα λαογραφικά του εκθέματα. Ο κοινοτάρχης Ευάγγελος Λάμπρου τους καλοδέχθηκε, μίλησε για τα ήθη και τα έθιμα του χωριού, ενώ δεν παρέλειψε να τους ξεναγήσει στα σοκάκια και στις ομορφιές του.
Εκτός από τα γραφικά χωριά του Μεταξοχωρίου και του Μεγαλοβρύσου, περιηγήθηκαν στην αγορά της Αγιάς, «ανακάλυψαν» τα πανέμορφα αρχοντικά της και συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Νικόλαο Ντάγκα, με τον οποίο συζήτησαν, του εξέφρασαν την επιθυμία γρήγορα να επανέλθουν, τον ευχαρίστησαν θερμά για την όλη υποστήριξη εκ μέρους του Δήμου και για τη διαμονή, προσφέροντάς του μάλιστα κι ένα αναμνηστικό δώρο. Από την πλευρά του ο κ. Ντάγκας, τους εξήγησε ότι ο Δήμος Αγιάς υποστηρίζει δράσεις εθελοντισμού και ομαδικές δραστηριότητες που προωθούν την αλληλεγγύη και την επαφή με τη φύση, τόνισε πως οι δράσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ξεχωρίζουν για τις αξίες και τις ιδέες που πρεσβεύουν και δήλωσε ότι με μεγάλη χαρά ο Δήμος συνεργάζεται με τις εκάστοτε ομάδες που επισκέπτονται την περιοχή και υποστηρίζει έμπρακτα αντίστοιχες κινήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass