Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2021 15:03

Εκπτώσεις ακτοπλοϊκών σε εκπαιδευτικούς

Οι μόνιμοι και αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους για το διάστημα από 22/12/2021 έως και 09/01/2022, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η ανακοίνωση της τοποθέτησής τους για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, η σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει την πρόσληψή τους για τους αναπληρωτές καθώς και η αστυνομική τους ταυτότητα.


Πιστοποιήθηκαν 11 φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές

Έντεκα φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές που θα ενισχύσουν την εξαγωγή φρέσκων φρούτων προς την αγορά των ΗΠΑ πιστοποιήθηκαν από το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαγωγή ακτινιδίων, σταφυλιών, εσπεριδοειδών και ροδιών προς την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να υπόκεινται σε ψυχρή μεταχείριση (coldtreatment), βάσει εγκεκριμένων πρωτοκόλλων της αρμόδιας φυτοϋγειονομικής υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.
Τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται κι επισήμως από φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές της χώρας μας, εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από το USDA/APHIS.
Με την εκπαίδευση πιστοποιήθηκαν συνολικά έντεκα (11) φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές της χώρας και ειδικότερα:
- Τέσσερις στην ΠΕ Πέλλας
- Δύο στην ΠΕ Ημαθίας
- Ένας στην ΠΕ Ιωαννίνων
- Δύο στην ΠΕ Καβάλας και
- Δύο στην ΠΕ Θεσσαλονίκης
Οι 11 νέοι πιστοποιημένοι ελεγκτές προστίθενται στους ήδη 24 πιστοποιημένους σε ολόκληρη τη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 35.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass