Γιατί η ΔΑΚΕ δεν θέλει εκλογές τώρα στις ΕΛΜΕ

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2021 15:28

Τη θέση της ξεκαθαρίζει η Τοπική Επιτροπή ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας για το θέμα των εκλογών στις ΕΛΜΕ τη συγκεκριμένη περίοδο, αναφέροντας αναλυτικά τους λόγους που δεν επιθυμεί οι εκλογές να γίνουν κάτω από αυτές τις υγειονομικές συνθήκες.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της σημειώνει
«-Θεωρούμε εγκληματικό να πραγματοποιούνται εκλογές στις ΕΛΜΕ στην κορύφωση της πανδημίας και να υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να συνωστίζονται, με κίνδυνο την υγεία τους.
-Η κυβέρνηση, έχοντας αναγνωρίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, έχει δώσει παράταση δύο μηνών (έως 31-12-2021).
Η παράταση αυτή είναι η δεύτερη. Έχει προηγηθεί η παράταση της θητείας των Δ.Σ. από τον Μάιο έως 31 Οκτωβρίου. Είναι παραλογισμός να ισχυρίζονται κάποιες παρατάξεις ότι επιβάλλεται να γίνουν εκλογές τώρα, όταν οι ίδιες αρνήθηκαν να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο (όπως είχε προτείνει η ΔΑΚΕ), τότε που οι υγειονομικές συνθήκες ήταν πιο κατάλληλες.
-Η παράταξη του ΠΑΜΕ πρότεινε παράταση της θητείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μέσω προσφυγής στο Πρωτοδικείο, ενώ στις ΕΛΜΕ προτείνει άμεση διενέργεια εκλογών! Αυτή η τακτική είναι αντιφατική.
-Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) επιδιώκει τις εκλογές της ελάχιστης συμμετοχής, ευελπιστώντας να αλλάξει τους συσχετισμούς. Επενδύει στον φόβο μεγάλης μερίδας συναδέλφων, που δεν θα θελήσουν να συμμετέχουν, συνωστιζόμενοι στο εκλογικό κέντρο.
-Είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει νέα παράταση θητείας των υφισταμένων Διοικητικών Συμβουλίων. Με αίσθημα ευθύνης η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. δηλώνει:
-Επιθυμούμε η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί την καλύτερη δυνατή περίοδο από υγειονομικής άποψης.
-Πάγια θέση της παράταξής μας είναι η επιδίωξη της μέγιστης δυνατής συμμετοχής των συναδέλφων.
-Αποδεικνύεται έμπρακτα η υποκρισία συγκεκριμένων δυνάμεων της αριστεράς, που από τη μία πλευρά δήθεν κόπτονται για τη συμμετοχή των συναδέλφων και από την άλλη επιδιώκουν διενέργεια εκλογών στη χειρότερη δυνατή περίοδο, στοχεύοντας στην ελάχιστη συμμετοχή.
-Οι συγκεκριμένες δυνάμεις της αριστεράς παραπλανούν τους συναδέλφους, λέγοντάς τους ότι επιβάλλεται οι εκλογές να γίνουν άμεσα και διά ζώσης, διότι από 01/01/2022 ο νόμος Χατζηδάκη προβλέπει και την παράλληλη διαδικασία ηλεκτρονικών εκλογών και με δεδομένο ότι η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ αρνούνται τις ηλεκτρονικές εκλογές το σωματείο παύει να υφίσταται από νέο έτος. Αποσιωπούν όμως το γεγονός ότι: από 01/01/2022, και ανεξάρτητα από πότε έγιναν οι εκλογές, το σωματείο παύει να υφίσταται, γιατί η αριστερή πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ, αρνείται να εγγραφούν οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ στο μητρώο σωματείων, όπως ρητά αναφέρει ο νόμος Χατζηδάκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass