Συνελήφθησαν μαθητές για… παιδική πορνογραφία

Ο 13ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΕ ΣΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2021 21:19

Σε μπελάδες -ενδεχομένως με… διδακτικό χαρακτήρα- έβαλε δύο ανήλικους Λαρισαίους μαθητές η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και ειδικότερα η ανέλεγκτη πρόσβαση σε εφαρμογές και σελίδες με υλικό που, φαινομενικά δείχνει «αθώο», αλλά στην

πραγματικότητα αποτελεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο ένας μαθητής -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- κατέβασε μια ανάλογη φωτογραφία την οποία απέστειλε σε άλλο μαθητή και εκείνος, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, υπέδειξε σε συμμαθητές του τη φωτογραφία που είχε στο κινητό του. Μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα γυμνό μωρό και ένα ανδρικό μόριο, υλικό που θα εξεταστεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εάν είναι αληθινό ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.
Αρχικά ο 15χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου και στη συνέχεια ο 13χρονος μαθητής της Α’ τάξης Γυμνασίου βρέθηκαν να έχουν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και μάλιστα κατηγορούμενοι, όπως προβλέπεται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τις «παγίδες» της ανέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου από ανήλικα παιδιά τα οποία, προφανώς λανθασμένα, εκτιμούν ότι μπορούν χάριν αστεϊσμού να «κατεβάζουν» άκριτα υλικό και να το διακινούν από ελεύθερες εφαρμογές, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κιόλας κατηγορούμενα παρότι είναι σαφές ότι, λόγω ηλικίας, αδυνατούν να διακρίνουν τον κίνδυνο.
Προχθές το πρωί λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 15χρονος μαθητής της Β’ τάξης Λυκείου Λάρισας, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και από το κινητό του τηλέφωνο, έδειχνε σε συμμαθητές του μια φωτογραφία, το περιεχόμενο της οποίας, όπως προαναφέρθηκε, εντάσσεται σε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Η… προβολή μαθεύτηκε και μετά από καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν τον 15χρονο. Ο ίδιος δήλωσε πως είχε λάβει τη φωτογραφία το προηγούμενο απόγευμα από 13χρονο μαθητή της Α’ τάξης Γυμνασίου της Λάρισας.
Έτσι, χθες το πρωί έγινε «έρευνα» στο σπίτι του 13χρονου ο οποίος και συνελήφθη, ενώ δήλωσε πως αποθήκευσε στο κινητό του την επίμαχη φωτογραφία από βίντεο ελεύθερα προσβάσιμης διαδικτυακής εφαρμογής, στην οποία είναι χρήστης.
Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν οι γονείς των δύο παιδιών, ενώ να σημειωθεί πως τα κινητά τους τηλέφωνα, όπως και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Οι δύο μαθητές, καθότι ανήλικοι προχθές το απόγευμα ο 15χρονος και χθες το μεσημέρι ο 13χρονος, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass