Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 15:05

ΣΗΜΕΡΑ
Ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών
Δύο ακόμα συναλλαγές εξαιρούνται από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας πολιτών στις ΔΟΥ. Ειδικότερα από σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών υποβάλλονται μέσω του myProperty.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής. Μάλιστα, από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά.
Σε ό,τι αφορά δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ σε έντυπη μορφή, εξακολουθούν να ισχύουν και διεκπεραιώνονται κανονικά, εκτός αν οι συμβαλλόμενοι τις ανακαλέσουν.
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εφαρμογής, το myProperty είχε τεθεί εκτός λειτουργίας προχθές Σάββατο από τις στις 16:00 μέχρι και χθες Κυριακή στις 21:00.

 

Ο Γεωπονικός Σύλλογος βραβεύει μαθητές
Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της βράβευσης των παιδιών των γεωπόνων - μελών του Συλλόγου που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου, που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί και φέτος διαδικτυακά στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. Οι γονείς θα πρέπει να στείλουν στο e-mail του Συλλόγου geoponikoslarisa@gmail.com έως μεθαύριο Τέταρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 ένα αντίγραφο βαθμολογίας για τους μαθητές με τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο μαθητή, ονοματεπώνυμο γονέων, σχολείο, τάξη, βαθμός), μια υπεύθυνη δήλωση του φοιτητή με τα στοιχεία της σχολής ή πιστοποιητικό φοίτησης με τα ονόματα και των γονέων.

 

Εκλογές ιδιοκτητών καταλυμάτων
Αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν εκλογές στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων νομού Λάρισας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 

Ομιλία στην Οιχαλία για το διαδίκτυο
Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τις περισσότερες οικογένειες στη χώρα μας, θα αναπτύξει στο πλαίσιο της δεύτερης εκδήλωσης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, ο Βασίλης Χ. Γερογιάννης, καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τίτλος ομιλίας: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο - Κίνδυνοι και Τρόποι Αντιμετώπισής τους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας. Για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του σχολείου θα μιλήσει η διευθύντρια κ. Ελένη Τζαβέλλα, ενώ τον καθηγητή θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Αποστόλης Ζώης. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στηρίζουν την εκδήλωση.
Χορηγός επικοινωνίας: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

 

Αιμοδοσίες στην επαρχία Ελασσόνας
Έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες να σπεύσουν στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων, καθώς και σε όσες αιμοδοσίες διοργανώνονται από διάφορους φορείς και συλλόγους, απευθύνει ο Δήμος Ελασσόνας, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αποθέματα αίματος. Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί αιμοδοσία στην πόλη της Ελασσόνας και στις Κοινότητες του Δήμου και καλούνται όσοι αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν.
Συγκεκριμένα:
* Κοινότητα Αζώρου - Τρίτη 14 Δεκεμβρίου (Αγροτικό Ιατρείο).
* Κοινότητα Πραιτωρίου - Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου (Πνευματικό Κέντρο Πραιτωρίου).
* Δήμος Ελασσόνας - Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου (ΚΑΠΗ - Κεντρική πλατεία Ελασσόνας).
Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι όσοι αιμοδότες θέλουν, μπορούν να προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ώστε να προσφέρουν αίμα. Το ωράριο αιμοληψιών είναι: καθημερινές από 08.30-13.30 και από 18.00-20.00, ενώ τα Σαββατοκύριακα 09.00-12.30.

 

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις από υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Έως και σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής. «Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση-Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση-Δήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο «Εξετάσεις», αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. Υπενθυμίζεται ότι όσοι απόφοιτοι ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους προσέρχονται στο Λύκειο για να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα πρέπει να έχουν κατά την είσοδό τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης, ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό Covid-19 (PCR προ 72 ωρών ή rapid test προ 48 ωρών).

 

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Διαδικτυακό σεμινάριο για το ψηφιακό μάρκετινγκ
Το Επιμελητήριο Λάρισας, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Έσοπτρον», διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με στόχο να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις-μέλη του στην κατανόηση ενός κρίσιμου για την ανάπτυξή τους τομέα της επιχειρηματικής δράσης. Το αντικείμενο του σεμιναρίου είναι «360o Digital Marketing: H στρατηγική και τα εργαλεία του Ψηφιακού Μάρκετινγκ». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 14/12 και την Πέμπτη 16/12 από τις 17:00 έως τις 21:00 με τη χρήση πλατφόρμας «WEBEX». Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις νέες ψηφιακές στρατηγικές επικοινωνίας και προώθησης, η κατανόηση των βασικών εννοιών του Digital Marketing, καθώς και η γνωριμία με τα πλέον διαδεδομένα εργαλεία του διαδικτύου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: https://forms.gle/GH5TvmozWtA8pcu29. Για πληροφορίες Χρ. Φιλιππόπουλος (τηλ. 2410-255.388).

 

Το Επιμελητήριο επιδοτεί τη συμμετοχή στη Foodexpo
Tο Επιμελητήριο Λάρισας στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει για τη στήριξη των επιχειρήσεων μελών του, προτίθεται να συμμετάσχει με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών Foodexpo 22 η οποία θα διεξαχθεί από 12-14 Μαρτίου 2022 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Το Επιμελητήριο Λάρισας προτίθεται να επιχορηγήσει τις επιχειρήσεις μέλη του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση με ποσοστό 33,33%. (Κόστος συμμετοχής ανά τ.μ.: 220€ + 24%).
Oι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις παρακαλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά το ενδιαφέρον συμμετοχής τους δηλώνοντας τα στοιχεία της εταιρείας τους και τα τ.μ. που επιθυμούν στο σύνδεσμο https://forms.gle/y83oRLjqhs57VrfB6 (αρμόδια κα Τσολάκη, τηλ. 2510-536900).

 

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ 2021
Φέτος, το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Κληρονομιάς της Γεύσης επιστρέφει στις 18 και 19 Δεκέμβρη στον φιλόξενο χώρο του Vintage in house Pub. Στον ίδιο χώρο, για πρώτη φορά το 2019, η ομάδα της Κληρονομιάς της Γεύσης δημιούργησε μια σειρά προϊόντων αντλώντας έμπνευση από τις προφορικές μαρτυρίες σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες γεύσεις της Θεσσαλίας που συλλέγει από το 2018.
Το 2020, το παζάρι της Κληρονομιάς της Γεύσης συνέχισε να χρησιμοποιεί δημιουργικά τις προφορικές μαρτυρίες του αρχείου και ξεκίνησε να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς, και διεξήχθη ηλεκτρονικά, σε συνεργασία με την εταιρεία καλλυντικών Apivita.
Για το 2021, το παζάρι της Κληρονομιάς της Γεύσης δημιούργησε μια νέα συλλογή πέντε προϊόντων και μιας μικρής καλλιτεχνικής έκπληξης, συνδυάζοντας την ιστορία των χριστουγεννιάτικων γεύσεων και συναισθημάτων και φυσικά των ανθρώπων πίσω από αυτά!
Το παζάρι όχι μόνο επιστρέφει, αλλά γιορτάζει και τα 10 χρόνια του Vintage in house Pub με ένα μενού έκπληξη, που εξερευνά γευστικά τον γαστρονομικό πολιτισμό της Θεσσαλίας, γιορτάζοντας την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ διαφορετικών γενεών, τις ανθρώπινες ιστορίες, τις τοπικές συνεργασίες και τη σημασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της γαστρονομίας.
Αναλυτικά τα προϊόντα και το εορταστικό μενού θα ανακοινωθούν σύντομα και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Το παζάρι της Κληρονομιάς της Γεύσης πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, που από την πρώτη στιγμή στήριξε το έργο, προκειμένου να στηρίξει την έρευνα και ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού της Θεσσαλίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass