ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ανάρπαστα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα το καλοκαίρι

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2014 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:40

 

Χάλασε το αυτοκίνητό σας και πρέπει να ταξιδέψετε άμεσα; Αν δεν είναι καλοκαίρι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς οι αντιπροσωπείες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στην Λάρισα (οι 2 πολυεθνικές εταιρίες HERTZ και AVIS και ακόμη 3-4 μικρότερες από ιδιώτες) μπορούν να σας εξυπηρετήσουν με μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων. Αν όμως η βλάβη σημειωθεί από 15 Ιουλίου ως τέλος Αυγούστου, τότε κινδυνεύετε να μείνετε στη βάση σας. Ο λόγος; Τούτη την περίοδο τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι ανάρπαστα.

Οι Θεσσαλοί μετανάστες που ζούνε στο εξωτερικό συνηθίζουν να έρχονται τον Αύγουστο στη γενέτειρά τους. Το ταξίδι είναι αεροπορικό και μοιραία η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μονόδρομος γι΄αυτούς. Κάποιοι νοικιάζουν το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Αθήνας, άλλοι πάλι προτιμούν την κοντινότερη, στον τόπο διαμονής τους, αντιπροσωπεία για καλύτερη εξυπηρέτηση. Οι 2 πολυεθνικές εταιρίες στη Λάρισα μάλιστα καλούνται να εξυπηρετήσουν εκτός από τις ανάγκες του νομού και τη Δυτική Θεσσαλία και κυρίως τον νομό Τρικάλων με την περιοχή των Μετεώρων. Ο 2ος σταθμός τους βρίσκεται στον Βόλο, όπου οι κρατήσεις αυτές τις μέρες είναι αυξημένες, λόγω της τουριστικής κίνησης σε Σποράδες-Πήλιο και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Και φυσικά ούτε λόγος για επιπλέον ενίσχυση με ΙΧ των γραφείων στη Λάρισα από τα κεντρικά, καθώς η ζήτηση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στα νησιά είναι αυξημένη.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις της πελατείας του κλάδου, τα πλέον περιζήτητα είναι τα λεγόμενα μικρά ΙΧ, 1000 και 1200 κυβικών, κυρίως σε ζευγάρια και ακολουθούν τα 1400-1600 κυβικά, όταν πρόκειται για οικογένειες. Η χρέωση είναι ανά ημέρα (30-40 ευρώ) αλλά όσο πιο πολλές μέρες ενοικιάζεις το αυτοκίνητο, τόσο καλύτερη τιμή πετυχαίνεις. Στην ημερήσια μίσθωση λαμβάνονται υπόψη τα χιλιόμετρα που θα διανύσει το ΙΧ.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι οι εταιρίες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων δεν στηρίζονται κατά κύριο λόγο στους τουρίστες του Αυγούστου, αλλά στις εταιρίες που μισθώνουν με leasing τα αυτοκίνητα. Κάποια στιγμή πέρυσι τον χειμώνα, όταν παρατηρήθηκε μαζικό κύμα κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ στις εφορίες από τους Λαρισαίους για την αποφυγή των τελών κυκλοφορίας, στον χώρο υπήρξε μια επαγγελματική... «Άνοιξη». Μετά όμως τη νέα τροπολογία, τον φετινό Μάιο, που έδινε τη δυνατότητα στον κάτοχο του ΙΧ να πληρώσει τα τέλη ανάλογα με τους μήνες που θα το χρησιμοποιήσει, η κατάσταση εξισορροπήθηκε.

Η συμβουλή των επαγγελματιών του χώρου είναι «όσο πιο νωρίς γίνει η κράτηση, τόσο καλύτερα για τον χρήστη», ενώ ο στόλος των ΙΧ ανανεώνεται και συντηρείται συχνά, καθώς η νομοθεσία έγινε αυστηρότερη.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass