Συνελήφθη ο κλέφτης τσαντών από... δημόσιες υπηρεσίες

ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΟΡΕΣ, ΕΝΩ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΟ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 13 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2021 21:04

Με ποινή φυλάκισης συνολικά 13 μηνών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο

Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας 45χρονος Λαρισαίος, παλιός «γνώριμος» των διωκτικών αρχών από τον τρόπο δράσης του, καθώς... συνηθίζει να κλέβει τσάντες εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες με απώτερο σκοπό να πουλήσει τα κλοπιμαία και -όπως ο ίδιος δηλώνει- να προμηθευτεί ναρκωτικά, αφού πρόκειται για συμπολίτη, χρήστη εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ο 45χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για την κλοπή τσάντας 37χρονης νοσηλεύτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως και για την κλοπή τσάντας 56χρονης Λαρισαίας που πήγε στο στάδιο Αλκαζάρ για να αθληθεί.
Χθες απολογούμενος ενώπιον του Αυτοφώρου, ομολόγησε τη μία κλοπή αλλά, λόγω της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών όπως δήλωσε, δεν θυμάται τη δεύτερη κλοπή όπως και τις πράξεις του στον Τύρναβο, όπου με την κλεμμένη τραπεζική κάρτα της Λαρισαίας προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει αγορές και αναλήψεις.
Μετά την καταγγελία των κλοπών, σύμφωνα και με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αναγνωρίστηκε η δράση του 45χρονου στο ΠΠΓΝΛ, στο στάδιο Αλκαζάρ αλλά και στο τραπεζικό ΑΤΜ.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης συνελήφθη προχθές βράδυ, αφού το πρωί από το στάδιο Αλκαζάρ είχε κλέψει το κινητό τηλέφωνο της 56χρονης που άφησε την τσάντα της στον πάγκο. Για να διαπιστωθεί ότι το πρωί της περασμένης Δευτέρας, από κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έκλεψε την τσάντα της 37χρονης νοσηλεύτριας, η οποία περιείχε κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και ατομικά έγγραφα. Με τις κλεμμένες τραπεζικές κάρτες ο 45χρονος προσπάθησε να προχωρήσει σε συναλλαγές στον Τύρναβο, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό, ενώ από την αστυνομική έρευνα δεν βρέθηκαν τα κλοπιμαία από την τσάντα της νοσηλεύτριας. Εκτιμάται δε πως πούλησε το κλεμμένο κινητό. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης χθες, η εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας τις αντιφάσεις του κατηγορουμένου στην απολογία του πρότεινε την ενοχή του 45χρονου σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, με την πρόεδρο του Τριμελούς Αυτοφώρου να ανακοινώνει την ενοχή του και τη συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών (με τριετή αναστολή) και χρηματική ποινή. Σημειώνοντας παράλληλα απευθυνόμενη προς τον 45χρονο, να προφυλάξει τον εαυτό του, υπενθυμίζοντάς του ότι από το παρελθόν είναι γνωστός από ανάλογες κλοπές εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass