Ενστάσεις για την Αμάλ

*Από τον δημοτικό σύμβουλο Κ. Αργυρόπουλο *Αμεση απάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Παν. Σάπκα

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2021 15:00

Ενστάσεις για το προγραμματισμένο εδώ και καιρό πέρασμα της μαριονέτας Αμάλ από τη Λάρισα, διατυπώνει ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Αργυρόπουλος. Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Παν. Σάπκα.


Πιο συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:
...Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο στις 31/8 να έρθει στη Λάρισα εν μέσω πανδημίας με 4.000 κρούσματα η ΑΜΑΛ που μόνο μικρή δεν είναι, γιατί με τα 3,5 μέτρα της, προκαλεί Δέος και Φόβο στο πέρασμά της. Θεωρώ ο Δήμαρχος της πόλης πρέπει να δείξει την ίδια ευαισθησία και σοβαρότητα για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού και να μην επιτρέψει την εκδήλωση, όπως έκανε άλλωστε και στην αρχή της πανδημίας που με 300 κρούσματα κουνούσε το δάχτυλο στην εστίαση για την προστασία των δημοτών. Φυσικά με βρίσκει αντίθετο και το σκεπτικό της βρετανικής εταιρείας GOOD CHANCE η οποία σε συνεργασία με την Handspring Puppet company θέλουν με αυτή την περιοδεία να διαφημίσουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντά τους....
Επίσης διαβάζοντας από την επίσημη ιστοσελίδα για την εκδήλωση στην Αθήνα γράφουν στο τέλος :... και τώρα ο Μινώταυρος (εικ. 3) φοβάται την Αμάλ(εικ.1). Μπορούν οι δύο τους να διαπραγματευτούν τον φόβο τους και να γίνουν φίλοι;;;
Υ. Γ. Η Λάρισα δεν έχει ανάγκη διαπαιδαγώγησης διότι έδειξε τη φιλόξενη πλευρά της τα τελευταία χρόνια, με τους 1.500 πρόσφυγες-μετανάστες στο Κουτσόχερο και τους 500 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες μέσα στη Λάρισα που τους προσφέραμε απλόχερα και χωρίς προβλήματα την Ορθόδοξη Χριστιανική Ελληνική ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ μας. Αλλά αν θέλει η βρετανική εταιρεία να δείξει το έργο της, μπορεί να μεταβεί στα βόρεια σύνορά μας, στις χώρες εκείνες που πριν λίγα χρόνια ύψωσαν τοίχος και εγκλώβισαν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα... Εκεί που ο περίπατος προς την ελευθερία για τους πρόσφυγες δεν θα γίνει ποτέ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΠΚΑ
Η απάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Πάνου Σάπκα στον δημοτικό σύμβουλο Κ. Αργυρόπουλο, αναφέρει:
Μας προκάλεσε μεγάλη λύπη, η δημόσια τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Κ. Αργυρόπουλου της παράταξης “Λάρισα Μπροστά”, με την οποία καλεί τον δήμαρχο να ακυρώσει την προγραμματισμένη έλευση της μαριονέτας Αμάλ, μιας κούκλας προσφυγοπούλας που κάνει ένα μακρύ ταξίδι, αναζητώντας τη μητέρα της.
Δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς ενοχλεί τον κ. Αργυρόπουλο.
Τα μέτρα κατά του κορονοϊού;
Τον διαβεβαιώνουμε ότι θα τηρηθούν, όπως κάνουμε σε όλες μας τις εκδηλώσεις.
Το μέγεθος της Αμάλ;
Φαίνεται ότι ο κύριος Αργυρόπουλος δεν έχει έρθει ποτέ μία επίσκεψη στο Μουσείο Κούκλας και στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο- αν και δημοτικός σύμβουλος, αλλιώς θα είχε άλλη άποψη. Γιατί θα ήξερε, ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια κατασκευάζονται κούκλες διαφόρων μεγεθών, πέρα από τις κλασικές γαντόκουκλες του παλιού καιρού.
Πέρυσι μάλιστα, μία τέτοια κούκλα του Δημοτικού Κουκλοθεάτρου περιφερόταν στους δρόμους της πόλης για τα γυρίσματα της ταινίας “Ο μαέστρος Μελωδίας”.
Ένας τεράστιος καλικάντζαρος 2,5 μ. ήταν η μασκότ στο Πάρκο των Ευχών και έπαιζε με τα παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Άλλες πολλές μεγάλες κούκλες έχουν κάνει βόλτες στην πόλη μας, στο Φεστιβάλ Πηνειού, στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, στο Φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών, με στόχο να εμψυχώσουν διάφορες ιστορίες και παραμύθια για τα παιδιά.
Η κάθε παράσταση ή δρώμενο μαζί με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχουν κάποια θεματική. Στην προκειμένη περίπτωση, θεματική είναι η μετανάστευση. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουν πάρει έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα υλοποιηθούν στον Μύλο του Παππά, τα παιδιά θα μάθουν για τη μετανάστευση των ανθρώπων, αλλά και των ζώων και των πουλιών.
Από το συγκεκριμένο project θα προκύψει ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο θα περιλαμβάνει και την πόλη της Λάρισας. Είναι τεράστιας σημασίας η συμμετοχή μας σε κάτι τόσο μεγάλο και διεθνές, καθώς η εξωστρέφεια είναι από τα ζητούμενα της εποχής μας.
Το «Ταξίδι» / “Τhe WALK”, είναι παραγωγή του Good Chance Theatre, του θεατρικού οργανισμού που δημιουργεί πρωτοπόρα δημόσια θεάματα (παράσταση «The Jungle» Young Vic, 2017), με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών, μεγάλων πολιτιστικών ιδρυμάτων, κοινωνικών ομάδων και ανθρωπιστικών οργανισμών.
Το δρώμενο στη Λάρισα είναι καλλιτεχνικό, διαπνέεται δε, από τα ιδανικά της ειρήνης, της ελπίδας, της αλληλεγγύης.
Το συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το Θεσσαλικό Θέατρο και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, θεσμοί που έχουν δώσει τις εξετάσεις τους στην τοπική κοινωνία. Δεν είναι θέμα για πολιτική αντιπαράθεση, ούτε πολιτική εκμετάλλευση.
Τοποθετήσεις, σαν τη δική σας, αλλά και συγκρίσεις με την... Παναγία, πιστεύουμε πως δημιουργούν σύγχυση και παρεξηγήσεις.
Ελπίζουμε, η ανακοίνωσή σας, να μη δώσει αφορμή σε κάποιους που δε θέλουν να βλέπουν τους πρόσφυγες ούτε σε κούκλα, να δημιουργήσουν φασαρίες..., καταλήγει η δήλωσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass