Εφυγε ο βιομήχανος Μιχάλης Φώλιας

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2021 15:32 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Αυγ 2021 19:58

Έφυγε προχθές το απόγευμα από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 94 χρόνων και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις προηγούμενες ημέρες, ο βιομήχανος Μιχάλης Φώλιας, που συνέδεσε το όνομά του με το έτοιμο ένδυμα τις τελευταίες δεκαετίες στη Λάρισα.


Γεννημένος το 1927 στη Λάρισα από φτωχή οικογένεια, ο Μιχάλης Φώλιας αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή ολοκληρώνοντας τις σπουδές του ως αριστούχος. Από τα πρώτα παιδικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε με το εμπόριο ως πλανόδιος στην οδό Βενιζέλου, όπου και άνοιξε το πρώτο κατάστημα με την επωνυμία «ΤΣΟΛΑΚΗΣ-ΦΩΛΙΑΣ». Ανήσυχο πνεύμα και δραστήριος έμπορος το 1967 ίδρυσε τη βιοτεχνία πλεκτών με την επωνυμία ΡΟΜΑ, την οποία ανέπτυξε και εξέλιξε σε ολόκληρη βιομηχανία παράγοντας πλεκτά και σεντόνια με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
Για τη δραστηριότητα αυτή βραβεύτηκε δύο φορές από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξασφάλισε πέντε ευρωπαϊκά βραβεία για την ποιότητα των προϊόντων και την αξιοπιστία της επιχείρησης, η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο της το 1994.
Ο Μιχάλης Φώλιας υπήρξε εκ των συνιδρυτών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών, τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση του αντιπροέδρου επί σειρά ετών, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καθιέρωσή του ως ένας από τους πλέον δυναμικούς θεσμικούς φορείς στην περιοχή, ενώ ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα στηρίζοντας οικονομικά Λαρισαίους συμπολίτες, αλλά και τοπικούς συλλόγους και σωματεία.
Η κηδεία του Μιχάλη Φώλια θα γίνει σήμερα στις 10.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass