Βοήθεια για τα αδέσποτα πυρόπληκτων περιοχών

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2021 15:20

Κοινή πρωτοβουλία δράσης και αλληλεγγύης ανέλαβαν η Φιλοζωική Εθελοντική Ομάδα «Αδέσποτα ζώα Λάρισας», το Κοινωνικό Δίκτυο «Κανείς_Μόνος» και η Κοιν.Σ.Επ. «Ασπίδα», με στόχο τη συγκέντρωση βοήθειας για τα ζώα που τραυματίστηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές. Ειδικότερα

σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν: «Η χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, εξαιτίας των πυρκαγιών που κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις, αφήνοντας πίσω, ρημαγμένους ανθρώπους και νεκρό τοπίο.
Όση οργή κι αγανάκτηση μάς διακατέχει για τη διαχρονική απαξίωση του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας μας και τις διαχρονικές ευθύνες Πολιτείας και πολιτών, αυτήν τη στιγμή προέχει η αλληλεγγύη.
Δεκάδες εθελοντικές ομάδες, σωματεία και σύλλογοι κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. Στηρίζουμε εμπράκτως όλες τις προσπάθειες, με όλες μας τις δυνάμεις.
Δυστυχώς όμως, η τραγωδία έχει επίσης βλάψει ανεπανόρθωτα τον φυσικό πλούτο και το ζωικό βασίλειο, των πυρόπληκτων περιοχών. Εκατομμύρια ζώα απανθρακωμένα, χιλιάδες με εγκαύματα και εκατοντάδες άλλα, περιφέρονται χωρίς νερό και τροφή σε ένα σεληνιακό εχθρικό τοπίο. Δεν είμαστε ανήμποροι, δεν θα μείνουμε άπραγοι. Γινόμαστε όλοι μαζί, μια «ΑΣΠΙΔΑ» προστασίας για τα «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ» και στέλνουμε το δυνατό μήνυμα: «#Κανείς Μόνος».
Από χθες, και μέχρι αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου, οι παραπάνω φορείς συγκεντρώνουν τροφές, κλουβιά μεταφοράς, αμπούλες, αντιπαρασιτικά χάπια, σπρέι, φαρμακευτικό υλικό και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των ζώων των πυρόπληκτων περιοχών.
Τα σημεία συγκέντρωσης είναι τα εξής:
-«KOKUS» KAFE, 1,6 χλμ. Π.Ο. Λάρισας-Τρικάλων τηλέφωνο: 2410-660.609.
-PET SHOP «ΟΦΗΛΙΑ», οδός Καλλιθέας 5, Λάρισα τηλέφωνο: 6973-200.342.
Επίσης, σε όποιον επιθυμεί, δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης οποιουδήποτε χρηματικού ποσού για τον ίδιο σκοπό, στον αριθμό λογαριασμού 6255147547897, ΙΒΑΝ: GR79 0171 2550 0062 5514 7547 897 / SWIFT-BIC ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ PIRBGRAA, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΣΠΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, με αιτιολογία πυρόπληκτα ζώα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass