Συναγερμός σήμερα για φωτιές σε Μαγνησία και Λάρισα

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2021 15:28
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Με κατεπείγουσα επιστολή της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί το σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας να έχουν σε ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση, στελεχωμένα χωματουργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα οχήματα, από χθες Πέμπτη και για το

επόμενο τριήμερο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που δημιουργούν συνθήκες έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τμήμα της Μαγνησίας βρίσκεται σήμερα Παρασκευή σε κατηγορία κινδύνου 5 Κόκκινου Συναγερμού και το μεγαλύτερο τμήμα της Θεσσαλίας στην Κατηγορία 4 Πολύ Υψηλού Κινδύνου πυρκαγιάς.
Με την κατεπείγουσα επιστολή της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί επίσης τους Δήμους που εδρεύουν στα πεδινά να μεριμνήσουν για τη στελέχωση γεωργικών ελκυστήρων-τρακτέρ για την πιθανή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και την Ελληνική Αστυνομία να πυκνώσει τις αμιγείς περιπόλους σε ευαίσθητες περιοχές, ιδιαίτερα τις επικίνδυνες ώρες 2 μ.μ.- 8 μ.μ. με σκοπό την αποτροπή έναρξης πυρκαγιών και την εξέλιξή τους σε επικίνδυνες καταστάσεις.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή, προβλέπεται:
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) στις περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για περιοχές μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Σημειώνεται πως σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής παραμένουν όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Επικράτειας. Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μεικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr. Τέλος, καλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass