Η 23ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Στους δρόμους 9χρονο κοριτσάκι, νηστικό και παραμελημένο

* Μάνα και κόρη ζούνε προσωρινά στη Λάρισα και πήγαν στο Βόλο για επαιτεία – Από την Κοινωνική Υπηρεσία του ΓΝ Βόλου βρέθηκε τελικά φορέας για τη φιλοξενία της 9χρονης

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:31

Μια ανθρώπινη ιστορία ανέδειξε η έρευνα των αστυνομικών που, ξημερώματα της Τετάρτης, προχθές, στο κέντρο του Βόλου εντόπισαν περιπλανώμενο ένα 9χρονο κοριτσάκι. Κόρη μιας 23χρονης υπηκόου Ρουμανίας που προσωρινά ζει στη Λάρισα, επαιτεί στον Βόλο και στις αρχές δηλώνει άστεγη.

Μια ιστορία που για πολλοστή φορά επιβεβαιώνει και την ανεπαρκή προνοιακή πολιτική της χώρας και τις ελλείψεις παράλληλα σε σχετικές υποδομές, παρότι πρόκειται για παιδιά ή για θύματα γενικότερα κυκλωμάτων τα οποία εκμεταλλεύονται ανήμπορους ανθρώπους.

Στα αστυνομικά χρονικά θα καταγραφεί ως ένα ακόμη συμβάν εγκατάλειψης παιδιού, με τη μητέρα να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη για «έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο» και πιθανώς η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να οδηγήσει και στην εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος ανθρώπων που εξωθούν σε επαιτεία ακόμη και ανήλικα παιδιά.

Το 9χρονο κοριτσάκι, που επαιτούσε από καιρό στον Βόλο σύμφωνα με μαρτυρίες, ευτυχώς πολύ γρήγορα βρέθηκε φορέας που θα το φιλοξενήσει σε προστατευμένο περιβάλλον, με την ιστορία να έχει «αίσιο» τέλος.

Το παιδάκι βρέθηκε νηστικό, παραμελημένο, ταλαιπωρημένο και με εισαγγελική παρέμβαση οδηγήθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ Βόλου για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ευτυχώς για το παιδί, να βρίσκει τελικά φορέα για τη φιλοξενία του.

Προηγήθηκε βέβαια ένας τηλεφωνικός μαραθώνιος με τους ελάχιστους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως μεταξύ άλλων το «Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίοι ωστόσο είναι «γεμάτοι από εγκαταλελειμμένα παιδιά», φαινόμενο που έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με ειδικούς. Για την 9χρονη ευτυχώς βρέθηκε φορέας που χρηματοδοτείται από την εκκλησία.

«ΤΟ ΕΧΑΣΕ»

Μάνα και κόρη λοιπόν, σύμφωνα με το χρονικό της αστυνομίας, πήγαν την περασμένη Τρίτη στον Βόλο για επαιτεία. Η 23χρονη Ρουμάνα επέστρεψε το βράδυ με το τρένο στη Λάρισα χωρίς όμως - άγνωστο γιατί – να πάρει μαζί της και το 9χρονο κοριτσάκι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η 23χρονη έφυγε από τον Βόλο χωρίς το παιδί, το οποίο «έχασε» από τα μάτια της, κατά την επαιτεία, σε συνοικία του Βόλου.

Περασμένα μεσάνυχτα – ξημερώματα της Τετάρτης προχθές, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, εντοπίζουν το 9χρονο κοριτσάκι στην οδό Παπαδιαμάντη στον Βόλο και αντιλαμβάνονται πως το παιδί έχει χαθεί.

Το κοριτσάκι μεταφέρεται στο κτίριο της αστυνομίας στον Βόλο, τουλάχιστον να διανυκτερεύσει και, μιλώντας στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα, εξηγεί στους αστυνομικούς πως έχει οικογένεια.

Η ιστορία της, συγκινεί αστυνομικούς και εισαγγελική αρχή η οποία, κατά τα προβλεπόμενα, ζητά τη διεξαγωγή προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, με το 9χρονο κοριτσάκι να βρίσκει προσωρινό κατάλυμα στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Βόλου.

Το 9χρονο κορίτσι είναι παραμελημένο, νηστικό, ταλαιπωρημένο αλλά όπως αποδεικνύεται από το σύνολο των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, ευτυχώς είναι υγιές.

Την Τετάρτη επιστρέφει στον Βόλο η 23χρονη μητέρα και αναζητεί στους δρόμους το κοριτσάκι της. Την 23χρονη Ρουμάνα αναζητούν ωστόσο και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου οι οποίοι την προσάγουν αρχικά και τη συλλαμβάνουν στη συνέχεια αφού είναι η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού.

Η νεαρή επίσης μητέρα θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών με κατηγορίες, όπως μεταξύ άλλων της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και παράλληλα θα εξηγήσει, όχι πως «έχασε» το παιδί αλλά γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στη Λάρισα, αφήνοντάς το μακριά της, απροστάτευτο, στον Βόλο.

ΦΟΡΕΑΣ

Χθες το μεσημέρι ο διοικητής του ΓΝ Βόλου Κων. Καραμπάτσας με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι με εισαγγελική εντολή, αφαιρείται προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού από την 23χρονη μητέρα και παραγγέλθηκε η μεταφορά του κοριτσιού σε άλλον φορέα ο οποίος βρέθηκε, όπως επισήμανε ο κ. Καραμπάτσας, ευτυχώς πολύ γρήγορα για το παιδί «μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του ΓΝ Βόλου, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και των τοπικών αρχών».

Το 9χρονο κοριτσάκι, συνοδευόμενο από προσωπικό του Νοσοκομείου και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αναμενόταν να μεταφερθεί χθες το μεσημέρι στον φιλόξενο φορέα αφού είναι γνωστό πως καμία νοσοκομειακή κλινική δεν ενδείκνυται ως χώρος... φιλοξενίας παιδιών κάτι που δεν προβλέπεται επίσης και για λόγους υγείας.

ΕΡΕΥΝΑ

Για το ίδιο θέμα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες πως «συνελήφθη στις 13-08-2014 το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μία 23χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 23χρονη εγκατέλειψε στις 12-08-2014 το μεσημέρι στην πόλη του Βόλου την ανήλικη κόρη της, ηλικίας 9 ετών, εκθέτοντάς την και καθιστώντας την κατ’ αυτόν τον τρόπο αβοήθητη.

Το ανήλικο κορίτσι βρέθηκε περιπλανώμενο στο κέντρο της πόλης, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 13-08-2014 από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βόλου, ενώ μετά από εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου και φιλοξενείται.

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό της μητέρας της ήταν επισταμένες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση σύλληψή της» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass