Πανέτοιμος ο Δήμος Λαρισαίων για κατ’ οίκον εμβολιασμούς

ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ, «ΛΙΣΤΑ» ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ -«ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΟΥΤΣΟΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2021 21:00

Της Λένας Κισσάβου

Στη μάχη κατά του Covid-19 με τους εμβολισμούς κατ’ οίκον μπαίνει δυναμικά ο Δήμος Λαρισαίων,

συμβάλλοντας σε αυτό το εγχείρημα με τα μέσα που διαθέτει. Το κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών προς όλους τους Δήμους της χώρας, να συνδράμουν στο σχέδιο κατ’ οίκον εμβολιασμού και να συνεργαστούν με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ., βρήκε τον Δήμο Λαρισαίων σε ετοιμότητα, να προγραμματίζει τη δράση του προς αυτή την κατεύθυνση, την αμέσως επόμενη μέρα.
«Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε...» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Ζαούτσος και εκτιμά πως «είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν όλοι». Για τη συμβολή του Δήμου Λαρισαίων στον εμβολιασμό κατ’ οίκον, ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός και αναλυτικότερα «θα διατεθεί όχημα με οδηγό, από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», και θα λειτουργήσει ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (2410-680.220) καθημερινά τις ώρες από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να δηλώσει τη συμμετοχή του στον εμβολιασμό.
Παράλληλα, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με κοινωνικούς φορείς της Λάρισας, όπως με Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους που ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν και ταυτόχρονα ενημερώνουμε τηλεφωνικά για τον εμβολισμό κατ’ οίκον, τα άτομα που εξυπηρετούνται από κοινωνικές δομές του Δήμου και αντιμετωπίζουν δυσκολία μετακίνησης...».


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της εμβολιαστικής διαδικασίας κατ’ οίκον, η 5η ΥΠΕ, από τις 6 Ιουλίου, έχει απευθύνει κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς κάθε ειδικότητας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και που ανήκουν γεωγραφικά στην αρμοδιότητα της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

ΠΟΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
Σύμφωνα με οδηγίες για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον, που παρουσιάζονται στην ειδική κρατική ιστοσελίδα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 (https://emvolio.gov.gr), εμφανίζεται ότι θα χρησιμοποιηθεί το μονοδοσικό εμβόλιο «Janssen COVID 19», της Johnson and Johnson.
Επίσης όσον αφορά στον προγραμματισμό του εμβολιασμού από τους ιδιώτες γιατρούς αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Προγραμματισμός του ημερήσιου δρομολογίου εμβολιασμών ώστε να αποφεύγεται τυχόν υπόλειμμα δόσεων από ανοιγμένα φιαλίδια:
Ηλεκτρονική αναζήτηση του πολίτη στην πλατφόρμα ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχει ήδη εμβολιαστεί. Για τη διευκόλυνση και επεξήγηση του προγραμματισμού αυτού δίδονται τα παρακάτω δεδομένα σταθερότητας:
* Από τη στιγμή που το φιαλίδιο της Janssen ανοιχτεί, οι 5 δόσεις πρέπει να χορηγηθούν εντός έξι ωρών σε θερμοκρασία μεταξύ
2 – 8º C κάνοντας χρήση του ισοθερμικού κιβωτίου που χορηγήθηκε.
* Το ισοθερμικό κιβώτιο μπορεί να ανοιχτεί έως 8 φορές διατηρώντας την απαιτούμενη εσωτερική θερμοκρασία για έως και 8 ώρες.
* Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς κλειστού και ανοιχτού φιαλιδίου, αλλά όχι η μεταφορά προγεμισμένης σύριγγας.
Συναρμολόγηση και σφράγιση του ισοθερμικού κιβώτιου, τοποθετώντας τις 4 παγοκύστες και το φιαλίδιο της Janssen».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass