Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στη Λάρισα

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2021 21:04

Μπορεί φέτος να μην έβγαλαν τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς οι αγρότες,

ωστόσο την καθιερωμένη -τα τελευταία χρόνια- πορεία διαμαρτυρίας με τα αγροτικά τους μηχανήματα-αυτοκίνητα στο κέντρο της Λάρισας θα την πραγματοποιήσουν.
Στο αγωνιστικό πνεύμα αντίστοιχων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία της Λάρισας ανακοίνωσε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο ΕΚΛ, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας μεθαύριο Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου το απόγευμα, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Δυναμική αναμένεται να είναι η παρουσία αγροτών κυρίως από την επαρχία Τυρνάβου. Άγνωστη ωστόσο παραμένει η στάση της ΕΛ.ΑΣ. για το αν θα επιτρέψει την πορεία. Πολλά σχετικά με τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση, θα εξαρτηθούν και από τη συνάντηση που θα έχει προηγηθεί μεταξύ της ΕΟΑΣ Καρδίτσας (το μεσημέρι της Δευτέρας) στο ΥΠΑΑΤ με τον υπουργό Σπ. Λιβανό.
Όπως ανακοινώθηκε, στις 6 μ.μ. θα δοθεί το ραντεβού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ η είσοδος στην πόλη των αγροτικών αυτοκινήτων θα γίνει από διαφορετικές κατευθύνσεις. Στις 4 μ.μ. θα ξεκινήσουν τα τρακτέρ από Τύρναβο και Πλατύκαμπο. Θα δοθεί υπόμνημα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη και στον αντιπεριφερειάρχη, ενώ σχετικό αίτημα συνάντησης με τον νέο υπουργό και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ έχει προωθηθεί.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο του φετινού αγώνα που είναι: Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο και να μην κόβουν το ρεύμα για μικρές οφειλές, το οποίο είναι πολύ ακριβό σε σχέση με αυτό που πληρώνουν οι βιομηχανίες. Το μεγάλο κομβικό σημείο όμως είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, που ζητάμε την καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Οι μάσκες δεν θα μας κρατήσουν το στόμα κλειστό, θα βγούμε να παλέψουμε για την επιβίωσή μας, είναι δικαίωμά μας».
Ο Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα των αγροτών της περιοχής, που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη για τις δενδροκαλλιέργειες που καταστράφηκαν στις 17/3/2020 από τον παγετό, την ίδια ώρα που ήδη έχουν ξεκινήσει τα έξοδα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. «Τα πορίσματα για τις εκτιμήσεις των ζημιών αναμένεται να γνωστοποιηθούν τέλη Φλεβάρη για αγρότες στις περιοχές Αμπελώνα και Αργυροπουλίου, ενώ για τους αγρότες του Τυρνάβου, των Δένδρων - Πλατανουλίων και άλλων περιοχών αναμένεται να δοθούν τον Μάρτη, οδηγώντας σε μεγαλύτερη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Κουκούτσης Γιάννης, οργανωτικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών με τις ανεπαρκείς αποζημιώσεις, αλλά και τις χαμηλές τιμές που επιβάλλουν οι εκκοκκιστές.
Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass