«Ακριβό μηχάνημα με ελάχιστη ανταπόδοση»

Ο ΚΩΝ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΡΩΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 15:15

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κ. Κων/νος Αργυρόπουλος, τομεάρχης Καθημερινότητας, σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


«Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ζαούτσος προχώρησε στην προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου σαρώθρου πεζού χειριστή με απευθείας ανάθεση ποσού 24.676 ευρώ, για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
Γίναμε δέκτες παραπόνων ότι το παραπάνω ηλεκτροκίνητο σάρωθρο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και συγκεκριμένα: 1) Δεν μαζεύει τα πολλά φύλλα που υπάρχουν στις πλατείες, δεν μαζεύει καπάκια, σκουπίδια, παρά μόνο γόπες και πολύ ψιλά αντικείμενα. 2) Η χωρητικότητα του κάδου που έχει το μηχάνημα είναι μικρότερη από τα κουτιά που έχουν και χρησιμοποιούν οι γυναίκες στην καθαριότητα. 3) Το εν λόγω μηχάνημα σε 2 ώρες καθαρίζει μόνο το 1/4 της πλατείας, χρόνος πολύ μεγαλύτερος από τον χρόνο που απαιτεί ένας εργαζόμενος. 4) Στη δοκιμή, παρουσία του προμηθευτή, ειπώθηκε ότι τα πολλά φύλλα να τα μαζεύουν με τα χέρια ή να φέρουν ένα φυσερό. Και αναρωτιόμαστε: ποιος ο ρόλος του μηχανήματος εάν πρέπει ο εργαζόμενος να κάνει χειρωνακτική εργασία;
Το υψηλό κόστος αγοράς του μηχανήματος πρέπει να ανταποδίδει και υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Τα ερωτήματα λοιπόν, που προκύπτουν είναι: Έγινε δοκιμή πριν την αγορά ή σας το πρότειναν χωρίς να γνωρίζετε ακριβώς τη λειτουργία του; Αληθεύει ότι προτίθεστε να αγοράσετε επιπλέον 4 ίδια μηχανήματα με συνολικό κόστος 100.000 ευρώ, παρόλο που δεν λειτουργούν και δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της πόλης; Τελικά οι απευθείας αναθέσεις είναι προς το συμφέρον της πόλης ή απλά χρεώνουν τους συμπολίτες μας χωρίς πραγματικό όφελος στην καθημερινότητά τους;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass