Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων για έντονα καιρικά φαινόμενα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 15:14
Στις εγκαταστάσεις του Δήμου υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε αλάτι Στις εγκαταστάσεις του Δήμου υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε αλάτι

Σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας έχει τεθεί με εντολή του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλος ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τυχόν έντονα

φαινόμενα από την προβλεπόμενη χιονόπτωση και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Ήδη στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και επιθεώρηση του εξοπλισμού των υπηρεσιών του Δήμου, με ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Ζαούτσου.
Μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού και εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί, ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται μηχανήματα και προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών.
Στις εγκαταστάσεις του Δήμου, υπάρχει και μεγάλη επάρκεια σε αλάτι.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαίων και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, παρακαλεί τους δημότες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.
Συγκεκριμένα: «Οι πολίτες θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο: Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τα Δελτία Καιρού της Ε.Μ.Υ. και την Τροχαία.
Να έχουν στο όχημά τους απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα, ενώ επίσης καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι με φακό. Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι απολύτως αναγκαίο και κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Αν μετακινούνται πεζοί: Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού). Οι ηλικιωμένοι καλό είναι να αποφεύγουν εντελώς τις μετακινήσεις».
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων είναι επίσης σε ετοιμότητα για τη διαχείριση ζητημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970-236.181.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass