Εξοφλεί οφειλές προς τη ΔΕΗ η ΔΕΥΑ Τεμπών

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 1.178.618 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ* Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΕΞΟΦΛΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2021 21:05

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Μια θετική οικονομική εξέλιξη για τον Δήμο Τεμπών και ειδικότερα για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΤ) η οποία οφείλει στη ΔΕΗ, επετεύχθη μετά από παρέμβαση του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη.


Ο Δήμος Τεμπών συμπεριλήφθηκε στη λίστα 66 συνολικά Δήμων της χώρας που θα επιχορηγηθεί με ποσό 1.178.618,52 ευρώ, μετά από απόφαση της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Γεωργίας Βαλατσού, για την εξόφληση διαταγών πληρωμής οφειλών, που αφορούν χρέη της ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών πριν ένα χρόνο περίπου μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Γ. Μανώλη αποφάσισε ομόφωνα να μπει ο Δήμος τριτεγγυητής σε χρέη της ΔΕΥΑ και να ρυθμίσει το χρέος της Επιχείρησης Ύδρευσης προς τη ΔΕΗ, αποπληρώνοντάς το σε 48 δόσεις. Στη συνέχεια ο Δήμος δεν κατάφερε να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, με συνέπεια να γίνει αγωγή από τη ΔΕΗ προς τον Δήμο, να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και να αρχίσει η αγωνία, ο αγώνας και συνεχείς προσπάθειες για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε δήλωσή του στην «Ε» , ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, τόνισε : «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, μετά από μεγάλη και κοπιώδη προσπάθεια, αλλά και ρίσκο, καταφέραμε να τακτοποιήσουμε οφειλές εκατομμυρίων ευρώ που μας άφησε κληρονομιά η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑ του κ. Κολλάτου και του κ. Αργυρίου. Ένα μεγάλο χρέος που -δεν είναι και το μοναδικό που κληρονομήσαμε - καταφέραμε να το τακτοποιήσουμε. Μιας και είμαστε στην αρχή του νέου έτους, ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα συνεχίσουμε αισιόδοξα και θα νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας και κυρίως των Νομικών Προσώπων του Δήμου, όπως της ΔΕΥΑ κ.α.», και συνεχίζει ο δήμαρχος: «Το νοικοκύρεμα των οικονομικών της ΔΕΥΑ αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση και πρωταρχική μας προτεραιότητα, το παλέψαμε, το επιδιώξαμε, κάναμε την αρχή, συνεχίζουμε την προσπάθεια να διορθώσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να βάλουμε στέρεες βάσεις, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια ευνοϊκότερη τιμολογιακή πολιτική προς όφελος των πολιτών μας και να εφαρμόσουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass