Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2020 21:03

«Ένα μικρό ευχαριστώ στους μεγάλους ήρωες των ημερών» διά χειρός

των παιδιών του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας μετέφερε στα δύο νοσοκομεία ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Βασίλης Πινακάς. Στιγμές ξεχωριστές με τα χρώματα της αθωότητας μέσα στο μουντό περιβάλλον της εποχής

 

Πράσινο φως για την καμπάνια του εμβολιασμού

«Πράσινο φως» για την προώθηση εθνικής εκστρατείας για τον έγκαιρο εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού Covid-19 και την προβολή μηνυμάτων στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης άναψε το Υπουργείο Υγείας. Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, θα υπογραφεί σύμβαση με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την οργάνωση της επικοινωνιακής στρατηγικής, της τοποθέτησης, του χρόνου προβολής και του τρόπου προβολής στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και ειδικότερα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, από τον έντυπο Τύπο, από τα ηλεκτρονικά μέσα με χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και internet, από τον περιφερειακό Τύπο, από ραδιοφωνικά μέσα κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά. Η δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 18.500.000 εκατ. ευρώ.


Π.Ι.Σ.: Ζητά επιβράβευση των γιατρών με 12 εκατ. ευρώ

Την έμπρακτη επιβράβευση των ιατρών που δίνουν καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζοντας ότι «το υγειονομικό προσωπικό δεν μπορεί να επιβραβεύεται μόνο συναισθηματικά και κοινωνικά, όπως πρόσφατα διατυπώθηκε από επίσημα χείλη, αλλά πρέπει να αποτυπωθεί και σε οικονομικές απολαβές. Άλλωστε με τα χειροκροτήματα δεν μπορούν να ξεπεραστούν οι τραγικά χαμηλές αποδοχές του ιατρικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ., αλλά και των ιδιωτών ιατρών που κινδυνεύουν καθημερινά με οικονομική ασφυξία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας». Γι’ αυτό και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προτείνει αντί να δοθούν 12 εκατ. ευρώ για απλό κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό στα φαρμακεία, να κατανεμηθεί το ποσό αυτό στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να μην περιορισθούν οι σκληρά εργαζόμενοι του τομέα της Υγείας σε απλή συναισθηματική και κοινωνική επιβράβευση.


Αποδεκτή η παραίτηση της Στέλλας Τσούτσα

Την παραίτησή της από τη θέση της υπεύθυνης Επιτήρησης Λοιμώξεων του Γ.Ν.Λ. υπέβαλε η νοσηλεύτρια Στέλλα Τσούτσα, την οποία έκανε αποδεκτή η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Μετά την αποδοχή της παραίτησης κινούνται οι διαδικασίες προκειμένου να γίνει η εσωτερική προκήρυξη για την κάλυψη δύο θέσεων Νοσηλευτικής Επιτροπής Λοιμώξεων (Ν.Ε.Λ.), όπως ορίζει η νομοθεσία. Έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκήρυξης και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος εν μέσω πανδημίας, ορίζεται ως αντικαταστάτρια η Ηρώ Ζαχαρή, κατηγορίας-κλάδου Π.Ε. Νοσηλευτικής.


Ορίστηκαν συντονιστές Γενικής Ιατρικής

Γενικούς Συντονιστές Εκπαίδευσης για την ειδικότητα της Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής όρισε με απόφασή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Συντονίστρια Εκπαίδευσης για τη Θεσσαλία ορίστηκε η διευθύντρια Κέντρου Υγείας Αργαλαστής Βόλου, Ηλιάνα Κεράνη, με θητεία τριετή δυναμένη να ανανεωθεί.

 

ΚΟΜΥ: Μεγάλες συρροές σε Κλινικές - Φυλακές

KOMY

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη δραστηριότητα των ΚΟΜΥ το 7μηνο Μαΐου-Δεκεμβρίου στην περιοχή της Λάρισας. Με την κύρια δραστηριότητα να εμφανίζεται το τελευταίο δίμηνο οι ΚΟΜΥ σε 844 συνολικά δράσεις έλαβαν 23.219 δείγματα, από τα οποία εντοπίστηκαν 814 κρούσματα με τον βαθμό θετικότητας να ανέρχεται στο 3,5%. Στις ιδιωτικές κλινικές, αλλά και στις φυλακές εντοπίστηκαν μεγάλες συρροές κρουσμάτων -οι ΚΟΜΥ Θεσσαλίας ενημέρωσαν τα κεντρικά για 36 συρροές κρουσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι συρροές αφορούσαν 19 Δομές Υγείας και Πρόνοιας τόσο δημόσιου, όσο και ιδιωτικού χαρακτήρα, 11 επιχειρήσεις και βιομηχανίες Υγειονομικού ενδιαφέροντος, μία κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών, δύο οικισμούς Ρομά, μία κοινωνική εκδήλωση, μία δημόσια υπηρεσία και ένα σωφρονιστικό κατάστημα. Συγκεκριμένα στις ιδιωτικές κλινικές σε 1.606 δείγματα εντοπίστηκαν 167 θετικά με τον βαθμό θετικότητας να αγγίζει το 10%, στις φυλακές σε 2.414 δείγματα εντοπίστηκαν 160 κρούσματα (6,6%), ενώ στις μαζικές δειγματοληψίες και τις δράσεις drive through σε σύνολο 4.331 δειγμάτων εντοπίστηκαν 191 κρούσματα (4,4%).

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass