Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ

«Πρόγραμμα 100 ημερών» από τον Απ. Καλογιάννη

* Σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων στο κυκλοφοριακό, τους πεζόδρομους, την καθαριότητα *Αίτημα να μην υπογραφεί από τον απερχόμενο δήμαρχο σύμβαση για τα παρκόμετρα

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2014 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:49

Το λεγόμενο «Πρόγραμμα των 100 ημερών» καταρτίζει ο νέος δήμαρχος της Λάρισας Απ. Καλογιάννης, καταλήγοντας ήδη με τους συνεργάτες του στις πρώτες παρεμβάσεις που θα επιχειρήσουν στην πόλη από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνουν επισήμως καθήκοντα στον Δήμο.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συγκάλεσε ο νέος δήμαρχος, με τη συμμετοχή των 8 αντιδημάρχων του και αφού είχε προηγηθεί συζήτηση στους τομείς της παράταξης των οποίων εκείνοι προΐστανται, διαπιστώθηκε ότι η ενημέρωση για την κατάσταση στον Δήμο έχει προχωρήσει γοργά και ήδη έχει σχηματιστεί ευκρινής εικόνα. Και ότι η «Συμπαράταξη» θα είναι μέσα στον Αύγουστο έτοιμη να δώσει το στίγμα της διοίκησης που θα εφαρμόσει στον Δήμο, δρομολογώντας σειρά άμεσων παρεμβάσεων σε επείγοντα ζητήματα. Το ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο, με ορίζοντα πενταετίας, θα εγκριθεί από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Φεβρουαρίου του 2015. Για την τρέχουσα χρονιά, η νέα δημοτική αρχή δηλώνει υποχρεωμένη να διεκπεραιώσει τον υφιστάμενο σχεδιασμό της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ωστόσο φέρεται αποφασισμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες με σκοπό να δώσει αμέσως λύσεις σε πολύ συγκεκριμένα θέματα.

Άμεσης αντιμετώπισης θεωρεί ο νέος δήμαρχος ότι χρήζει το κυκλοφοριακό της Λάρισας και η κατάσταση που επικρατεί στους πεζόδρομους η οποία χαρακτηρίζεται λίαν προβληματική. Και εμφανίζεται κάθετος ως προς την ανάγκη εφαρμογής του νόμου και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία της πόλης.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής διαφορετικής συνολικής προσέγγισης της νέας δημοτικής αρχής, ο Απ. Καλογιάννης έχει ζητήσει να μην προχωρήσει η διαδικασία εκχώρησης της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιωτική εταιρία. Διαδικασία η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται σε φάση υπογραφής της σύμβασης από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Σήμερα, το σύστημα των παρκομέτρων, πολλά εκ των οποίων δεν λειτουργούν, το διαχειρίζεται υποτυπωδώς δημοτικός μηχανισμός.

Η καθαριότητα, είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο ο νέος δήμαρχος δείχνει αποφασισμένος να παρέμβει αμέσως. «Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι λείπουν χειριστές βαρέων οχημάτων», έλεγαν συνεργάτες του «και έτσι να βγαίνουν σε δρομολόγιο μόνο ένα-δύο πλυντήρια κάδων. Αποτέλεσμα; Χωρίς πλύσιμο, μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού μυρίζει άσχημα ολόκληρη η πόλη. Δεν γίνεται...».

Κι ενώ ο Απ. Καλογιάννης θα βρίσκεται αύριο το πρωί στη ΔΕΥΑΛ σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον «ισχυρό άνδρα» της επιχείρησης Κ. Καλαμπαλίκη και την οικονομική υπηρεσία, προκειμένου να έχει πλήρη επίσημη ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία, οι αντιδήμαρχοι συνεχίζουν τις καθημερινές σχεδόν επαφές με τους προκατόχους τους και με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Παράλληλα συγκροτείται και το τεχνικό επιτελείο (ειδικοί σύμβουλοι κλπ) που θα πλαισιώσει τη νέα δημοτική αρχή, ενώ αμέσως θα προχωρήσει και η διαδικασία για την πλήρωση της προβλεπόμενης θέσης γενικού γραμματέα στον Δήμο Λαρισαίων η οποία παραμένει κενή από τη θέσπισή της.

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass