ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

«Θύματα» του μνημονίου και οι πολύτεκνοι

* Πάνω από 3.000 οικογένειες στον νομό χωρίς επιδόματα

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2014 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:22
Του Δημήτρη Βάλλα
Σε απόγνωση και αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα βρίσκονται χιλιάδες πολύτεκνοι και στον Νομό Λάρισας καθώς ο μνημονιακός ...νόμος χτύπησε και αυτούς και μάλιστα σε μία κρίσιμη συγκυρία όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα.
Μιλώντας στην «Ε» ο γραμματέας του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων κ. Παν. Γκουντελάκης επισημαίνει ότι με τη νέα νομοθεσία θίγονται 175.000 πολυτεκνικές οικογένειες στην Ελλάδα εκ των όποιων οι 4.100 βρίσκονται στον Νομό μας.
Από αυτές, θα μας πει, μόνον το 30% δικαιούται κάποιο επίδομα και η ζωή ενός πολύτεκνου οικογενειάρχη γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, αφού ακόμα δημιουργούνται προβλήματα και στις μεταγραφές των φοιτητών, που ενώ ήταν ελεύθερες, πλέον εξαρτώνται από τη διοίκηση του κάθε πανεπιστημίου.
Με το πρόσχημα των πιέσεων της τρόικας καταργήθηκε το επίδομα και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα του τρίτου τέκνου και την εφ΄ άπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για όσες αποκτούσαν 3ο τέκνο και άνω, καταργώντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.
Έτσι, καμία απολύτως πολύτεκνη μητέρα δεν θα λαμβάνει πλέον την ισόβια σύνταξη και καμία από όσες έχουν έως δύο προστατευόμενα τέκνα δεν θα λαμβάνει το επίδομα των πολυτέκνων (500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο). Δηλαδή ακόμη και μία πολύτεκνη οικογένεια με 8 τέκνα, εκ των οποίων μόνον τα δύο είναι προστατευόμενα (και τα άλλα είναι άνω των 18 ετών και δεν σπουδάζουν ή είναι άνεργα) δεν θα παίρνει το επίδομα των 500 ευρώ!
Δυστυχώς έχει εγκαινιαστεί μία άκρως αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάργησε τα αφορολόγητα όρια για τα παιδιά, φορολογεί τους πολυτέκνους, όπως τους αγάμους, με σκοπό να αποτρέψει τους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια και να αποτρέψει τα νέα ζευγάρια να γίνουν πολύτεκνοι! Ακριβώς και γι΄ αυτό αρνήθηκε να δεχθεί την πρόταση της ΑΣΠΕ να χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα μειωμένα κατά 15% και να εξοικονομήσει 103.000.000 ευρώ και όχι 86.000.000 ευρώ, όπως διατυμπάνιζε...».
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ
Εν τω μεταξύ σε μαζικές αγωγές προχωρούν οι πολύτεκνοι του Νομού, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και κρίνοντας ως αντισυνταγματικές τις περικοπές που προβλέπονται.
Τις αγωγές θα αναλάβει επίσης πολύτεκνος δικηγόρος της Λάρισας με αιτούμενο την επαναφορά της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες, τη χορήγηση του επιδόματος των 500 ευρώ και στους γονείς που έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα και τη χορήγηση των επιδομάτων και σε όσους πολύτεκνους θίγονται από την εφαρμογή των εισοδηματικών ορίων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass