ΕΠΙΣΤΟΛΗ 111 ΜΕΛΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΥΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Φεύγει» τμήμα της ΔΗΜΑΡ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 0:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 0:41

 

 

Διάσπαση και στη ΔΗΜΑΡ, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των εκλογικών συνεργασιών. Εκατόν έντεκα στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ, παραιτούνται και αποχωρούν. Με κείμενο που υπογράφουν, αναφέρονται σε «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις» της ηγετικής ομάδας του κόμματος, κατηγορώντας την ότι «υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος», διαφωνούν στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και απευθύνουν κάλεσμα για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Στους 111 που υπογράφουν συμπεριλαμβάνονται και δύο μέλη της οργάνωσης Λάρισας, ο Γιώργος Αποστολίδης και η Σωτηρία Γεράση. Για «ατομικές πορείες» μιλά η απάντηση της ΔΗΜΑΡ.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο σημειώνονται και τα εξής:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι η σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος μετέτρεψε τη ΔΗΜΑΡ, σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς… Επί της ουσίας, η εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ που υλοποιούν, αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές, τις αξίες και τον σκοπό της δημιουργίας της ΔΗΜΑΡ. Ακυρώνει τις μέχρι χθες αντιθέσεις μας, σε έναν κατ’ όνομα «προοδευτικό πόλο», που στην πραγματικότητα είναι παραδομένος στη στρατηγική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Και παραβιάζει την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συναινέσει σε συνεργασίες, που ορίζονται από το παλιό πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και αναλώνονται στην υπεράσπιση ενός πολιτικού παρελθόντος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας…

 Η συμφωνία της 12ης Αυγούστου, παρά τα σοβαρά αρνητικά στοιχεία της αποτελεί τομή για τη χώρα. Επανατοποθετεί όλα τα πολιτικά δεδομένα της περιόδου 2010-2014 και αλλάζει τον πολιτικό χάρτη. Σταθεροποιεί όχι μόνο πολιτικά τη χώρα, αλλά και οικονομικά μέσα από την επίμονη και σταθερή διεκδίκηση νέων ρυθμίσεων για το μη βιώσιμο χρέος και την αναπτυξιακή ενίσχυση της χώρας, με ρεαλιστικές και συμβατές θέσεις και μεθοδολογία, ενταγμένες σε μια αριστερή προοδευτική πρόταση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υλοποίηση της συμφωνίας πρέπει να γίνει με αξιόπιστο τρόπο, πολλαπλασιάζοντας τις επενέργειες των θετικών στοιχείων και δημιουργώντας οικονομικές - κοινωνικές αντισταθμίσεις και αντιρροπήσεις στα αρνητικά μέτρα της συμφωνίας. Για την προώθηση ενός τέτοιου προγράμματος, απαιτείται στη διακυβέρνηση της χώρας να βρίσκονται δυνάμεις που πιστεύουν και δεσμεύονται στην προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής… Εν όψει των εκλογών, καλούμε όλα τα μέλη και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στη σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ».

«ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ»

Σε απάντησή της η ΔΗΜΑΡ, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Είναι πρόδηλη η σημερινή προσπάθεια δικαιολόγησης ατομικών πολιτικών επιλογών μέσα από ανυπόστατα επιχειρήματα. Είναι αξιοσημείωτο ότι 20 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και 91 μέλη του κόμματος από τους εκατοντάδες Συνέδρους και τα πολύ περισσότερα μέλη της ΔΗΜΑΡ, αποφάσισαν να μην υπηρετήσουν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι μόνο στο πρόσφατο Συνέδριο, οι Σύνεδροι ξεπέρασαν τους 700 και εξέλεξαν Κ.Ε. 83 μελών. Ερήμην των αποφάσεων του κόμματος, μια ομάδα μελών και στελεχών αποφάσισε να υποτιμήσει τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες με μοναδικό στόχο τα διαπιστευτήρια για τη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Στα δημοκρατικά κόμματα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Οι τίτλοι δίνονται από τα μέλη του κόμματος και τους Συνέδρους. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει ιδιοκτήτες, έχει όργανα που εκλέγονται από το Συνέδριο. Οι ατομικές πορείες είναι σεβαστές αλλά δεν αφορούν στο κόμμα. Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε δημοκρατικά τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ και κινήσεις πολιτών, με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής της αυτονομίας για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει τον αγώνα της για την παρουσία στο πολιτικό σκηνικό και για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Όλα τα άλλα είναι “μικρόκοσμος”».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass