ΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η κυρά - Μαριώ της Παλιουριάς...

* «Μπαίνει στην αυλή μας, μας κοιτάει – την κοιτάμε, ενώ κάθεται ακόμα και για φωτογραφία» εξηγεί μια κάτοικος στην «Ε» αλλά εν τέλει δεν φεύγει... μόνη

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 0:29

 

 

 

Μια «πονηρή» επίσκεψη δέχονται κάθε νύχτα στα σπίτια τους στην Παλιουριά αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Μια αλεπουδίτσα κατάφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να φτάσει σε υψηλό σημείο εξοικείωσης με τους ανθρώπους, τόσο ώστε να στέκεται μέσα στις αυλές τους, να τους κοιτάει χωρίς να φοβάται και να ψάχνει όλους τους χώρους υπό τα βλέμματά τους.

«Στην αρχή μάς φοβόταν αλλά βράδυ με το βράδυ ερχόταν όλο και πιο κοντά μας» εξηγεί η κάτοικος κ. Τσιντζιράκου η οποία στη συνέχεια πήρε και το κινητό της για να τη φωτογραφήσει κάτι που έκανε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. «Είμαι πολλά χρόνια στην περιοχή και φυσικά βλέπουμε αλεπούδες ανά διαστήματα αλλά τέτοια περίπτωση είναι πραγματικά ξεχωριστή, καθώς πλησιάζει πάρα πολύ τους ανθρώπους χωρίς φόβο. Είναι από τη φύση της ένα πολύ μοναχικό ζώο και θέλει να αποφεύγει την ανθρώπινη παρουσία όσο περισσότερο γίνεται. Όμως αυτήν είναι διαφορετική».

Παμφάγο ζώο και τρέφεται με πολλά είδη τροφής, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Κυρίως προτιμά καρπούς ή άλλες φυτικές τροφές, ενώ τρέφεται και με ποντίκια και γενικώς τρωκτικά που μοιάζουν με ποντίκια και γι' αυτό θεωρείται ευεργετική σε περιοχές με αρουραίους (έχει υπολογιστεί ότι η κάθε κόκκινη αλεπού καταναλώνει κάθε χρόνο από 6.000 έως 10.000 αρουραίους, ποντίκια και τυφλοπόντικες!). Μα έλα όμως που δεν σταματάει εκεί. Συχνά τρώει και κουνέλια, λαγούς και φυσικά κότες.

«Στην αρχή το διασκεδάζαμε αλλά μόλις είδαμε πως άρχισαν να λείπουν κοτόπουλα από τα κοτέτσια μας τότε άλλαξαν τα δεδομένα» εξηγεί η κάτοικος της Παλιουριάς.

Διάσημη για την πονηριά της. Έχει χιλιοτραγουδηθεί. Η λαϊκή παράδοση της έχει δώσει το όνομα κυρά - Μαριώ και τελικά όχι άδικα. Κάθεται για selfie αλλά δεν φεύγει μόνη. Παίρνει και τη λεία της.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass