×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/26529

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Αγιώτικο Πανηγύρι δύο αιώνες πριν...

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 0:13




ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Στιγμές από το Αγιώτικο Πανηγύρι κατά τον 19ο αιώνα αναπαρέστησε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων στην Αγιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πανηγυριού και της 20ής Γιορτής Μήλου.
Το μέλος της θεατρικής ομάδας του συλλόγου Βάσω Καψάλη υποδύθηκε την αείμνηστη δασκάλα της Αγιάς Καλυψώ Αλεξούλη, σε μια αφήγηση βασισμένη στο κείμενο του Θόδωρου Χατζημιχάλη «Η εν Αγυιά πανήγυρις της Α' Σεπτεμβρίου». Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, στο οποίο μετέχουν και πολλοί του θεατρικού τμήματος, εκτός από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Παναγιώτη Καραβιδέ, αναπαρέστησε την έλευση των Βλάχων στην Αγιά και τον εποικισμό της απ’ αυτούς, καθώς και τη θεραπεία, σύμφωνα με την παράδοση, των τρελών από τον Άγιο Αντώνιο.
Η όλη παρουσίαση ήταν σε σκέψη και σκηνοθεσία του Αχιλλέα Αρχοντή, μέλους και σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας. Το αποτέλεσμα της δουλειάς εντυπωσίασε, συγκίνησε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε από όλους.
Επίσης, το ίδιο βράδυ, πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία της Αγιάς ταξίδεψε μουσικά με τον εξαιρετικό Θωμά Θωμαΐδη και τους «Asmatos».
Για σήμερα Πέμπτη το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
- 8:30 π.μ. – 1:00 μ.μ., εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αντωνίων από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος».
- 7 μ.μ., δραστηριότητες για παιδιά με διαγωνισμό τοξοβολίας από την «Trekking Hellas» στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αντωνίων.
- 9 μ.μ., λαϊκή βραδιά στην κεντρική πλατεία.

Gallery άρθρου

{gallery}26529{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass