Τα προβλήματα των καθαριστριών στον δήμαρχο Τυρνάβου

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 15:32

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστών Καθαριστριών Ν. Λάρισας ακύρωσε έκτακτη συνάντηση με τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα για λόγους ασφαλείας και την αντικατέστησε με τηλεφωνική επικοινωνία.

Για την καταβολή των δεδουλευμένων και τα μέτρα προστασίας των εργολαβικών καθαριστριών στα σχολεία συζήτησαν τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Καθαριστών Καθαριστριών ν. Λάρισας με τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα σε τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς η συνάντησή τους ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει τα εξής: «πάγια θέση του σωματείου είναι η σταθερή και σε μηνιαία βάση καταβολή των δεδουλευμένων. Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει αναφορικά με το τι ισχύει με την εξόφληση των δεδουλευμένων Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου και η απάντηση ήταν «ο φορέας χρηματοδότης δεν στέλνει τα χρήματα ταυτόχρονα την ίδια μέρα σε όλους τους δήμους, όταν λάβαμε τα χρήματα ήταν πρακτικά αδύνατο να πληρώσουμε στις 13 Μαρτίου, η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν 27 Μαρτίου και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στις 26 του μήνα το απόγευμα, ο μοναδικός τρόπος πληρωμής των εργολαβικών καθαριστριών είναι μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών του ελληνικού δημοσίου».

Για τα μέτρα προστασίας των εργολαβικών καθαριστριών στα σχολεία από τον κορονοϊό, ζητήσαμε να υπάρχει επάρκεια σε ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας, γάντια, μάσκες, γυαλιά και επιπλέον προστασία). Επίσης ζητήσαμε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των καθαριστριών στα σχολεία . Ο κ. Κόκουρας από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι τα ΜΑΠ δίνονται κανονικά από την πρώτη στιγμή».

Το σωματείο απέστειλε δύο υπομνήματα για τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό μετά τη σύγχυση που επικράτησε στον Δήμο Λαρισαίων και το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης που ενέκριναν oι γενικές συνελεύσεις το 2019 -2020.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass