«Κλειδώθηκε» η Ελασσόνα

Το «Μένουμε σπίτι» έπιασε τόπο

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2020 19:06

Περίεργη και πρωτόγνωρη η χθεσινή Κυριακή στην Ελασσόνα, όπως βέβαια και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το άδειο (..λόγω «καραντίνας») κέντρο της πόλης, που θύμιζε «πόλεμο» (…μάλλον, μέρες επιστράτευσης του 1974), με τα κλειστά καφέ, τις ταβέρνες και τους άδειους δρόμους, σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό, έφτιαχναν ένα διαφορετικό σκηνικό, που κάθε άλλο παρά με άνοιξη έμοιαζε και με περίοδο λίγες μέρες πριν τις 25 Μαρτίου και το Πάσχα.

Μετρημένοι στα δάχτυλα οι πεζοί, που «μπερδεμένοι» με τη νέα κατάσταση… μάταια έψαχναν να βρουν μικρή διέξοδο στο «πάγωμα» των ημερών και κάπου να πιούν τον κυριακάτικο καφέ σε συνδυασμό με το διάβασμα εφημερίδας. Λίγα καταστήματα delivery εξυπηρετούσαν τους ελάχιστους περαστικούς και ντόπιους.

Τίποτα δεν θύμιζε το πολύβουο κέντρο της Ελασσόνας την τελευταία Κυριακή, τότε που κάτω από μια υπέροχη λιακάδα, δεκάδες ντόπιοι και επισκέπτες, μεγάλοι και μικροί, χαλάρωναν «βιώνοντας» όμορφες στιγμές. Και όλα αυτά μόλις πριν λίγες μέρες…

Τελικά, παρήγορο ήταν πως το «Μένουμε Σπίτι» έπιασε τόπο στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

«Πόσα παιχνίδια παίζει η ζωή; Είμαστε στις πρώτες μέρες της άνοιξης και τρέχουμε να κλειστούμε μέσα στα σπίτια μας», θα πει με νόημα περαστικός ντόπιος, υπενθυμίζοντας στην «ΕτΔ» το ανακόλουθο του πράγματος.

Πάντως, επαγγελματίες της «πιάτσας» δεν έκρυβαν την έντονη ανησυχία τους και τους προβληματισμούς για το πόσο θα τραβήξει όλη αυτή η πρωτόγνωρη «καραντίνα», που οι νεότεροι αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν την έχουν ξαναζήσει. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των επιχειρήσεών τους και τις οικονομικές υποχρεώσεις που «τρέχουν»…

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass