«Ο εκφυλισμός δεν μας αγγίζει, η συνενοχή δεν μας αφορά»

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2020 22:11

«Για φαρσοκωμωδία για την οποία ακέραια φέρει την ευθύνη η ΔΑΚΕ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, για το θέμα της μη συγκρότησης προεδρείου στην ΕΛΜΕ. «Η περίπτωση της ΕΛΜΕ Λάρισας είναι η πλέον

χαρακτηριστική αποτύπωση για το πού οδηγεί ο εκφυλισμός των ουσιαστικών διαδικασιών που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της. Απέναντι σ’ αυτούς που θεωρούν ότι η λύση του αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου είναι πανάκεια για κάθε νόσο, έρχεται η περίπτωση της φετινής φαρσοκωμωδίας, για την οποία ακέραια φέρει την ευθύνη η ΔΑΚΕ, να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν λύσεις μαγικές και σωτήριες. Μπορεί το κυρίαρχο στοιχείο της ενδοπαραταξιακής διένεξης της ΔΑΚΕ να είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες, όμως αυτό ταυτόχρονα αποτελεί και αντανάκλαση μιας γενικότερης παθογένειας. Η διαιώνιση μιας λιμνάζουσας κατάστασης με απουσία συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών με κορυφαία αυτή των Γενικών Συνελεύσεων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το συνδικάτο σε μαρασμό. Η ευθύνη αυτή βαραίνει όλους μας, μα πρέπει να κατανεμηθεί αναλογικά στις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιστραφεί τώρα! Αύριο θα είναι αργά. Έχοντας επομένως την περσινή πείρα ενός άχρωμου και αναποτελεσματικού προεδρείου και όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται μέχρι τώρα στην ΕΛΜΕ, εμείς θα κάνουμε πρόταση διεξόδου για το Προεδρείο και ταυτόχρονα απαρχής μιας νέας πορείας για την αναζωογόνηση του συνδικάτου μπροστά στα δύσκολα που έρχονται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass