Η Κοιλάδα τιμά τον προστάτη της Άγιο Σπυρίδωνα

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2015 7:50

Η Κοιλάδα Λάρισας, τιμά τον προστάτη της Άγιο Σπυρίδωνα, με σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων, ως εξής: Αύριο Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός της εορτής και ο παρακλητικός κανόνας της Παναγίας. Την Τρίτη 11 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε δελτίο Τύπου: «Από το 1777 η Κοιλάδα τιμά τον Άγιο Σπυρίδωνα και ο ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον μεγάλο αυτό άγιο, όπου για 238 χρόνια οι καλοί και ευγενικοί κάτοικοι, και οι ευλαβείς προσκυνητές, αγιάζονται στις συνεχείς ιερές ακολουθίες που τελούνται στον Ναό. Η διάσωση της Κέρκυρας από την τουρκική απειλή κατά τον Ιούλιο – Αύγουστο του 1716, αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της θερμής πίστεως των Χριστιανών του νησιού, μα και τη διαρκή παρουσία του προστάτου της Κέρκυρας, Οσίου Πατρός ημών Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass