Συναίσθημα και συναίνεση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ -ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΥΟ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2019 22:02

Σε συναινετικό κλίμα συνεδρίασε χθες για τελευταία φορά το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας. Μια συνεδρίαση που σφραγίστηκε από στιγμές συγκίνησης κατά τις αποχαιρετιστήριες ομιλίες σημαντικών μελών του, που έκλεισαν τον κύκλο τους στον Δήμο. Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα να παραχωρηθούν δύο αίθουσες δημοτικών παιδικών σταθμών για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νηπιαγωγείων της πόλης.

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που ορκίζεται αύριο Σάββατο στην αίθουσα του ΔΩΛ, μετέχουν τα περισσότερα εκ των μελών του παλαιού. Όχι όμως και οι Κ. Τζανακούλης και Ε. Νασιώκας που δεν ήταν υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές. Ο μακροβιότερος δήμαρχος της Λάρισας με έναν επιγραμματικό απολογισμό της δράσης του αποχαιρέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 21 συναπτά έτη παρουσίας. Ενώ ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι αφήνει τον δημόσιο βίο από τον χώρο, από τον οποίο είχε ξεκινήσει προ τριακονταετίας εκλεγόμενος τότε δημοτικός σύμβουλος, για να αναδειχθεί εν συνεχεία σε άλλα πολιτικά αξιώματα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης έκανε σύντομη αναφορά στη διαρρεύσασα θητεία λέγοντας ότι «παραλάβαμε έναν υγιή δήμο, χτίσαμε πάνω σ’ αυτό και τον παραδίδουμε σε βελτιωμένη κατάσταση, σε μας όμως που συνεχίζουμε». Ανάλογες ήταν και οι απολογιστικές τοποθετήσεις των επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων ενώ παράλληλα συζητούνταν ο οικονομικός απολογισμός που είχε εισηγηθεί ο αντιδήμαρχος Αθ. Αδαμόπουλος. Ο απολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καταψηφιζόμενος μόνο από τους 3 παρόντες συμβούλους της παράταξης της Ρ. Καραλαριώτου και τον Π. Κρίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Πήγε να δημιουργηθεί κάποια σχετική ένταση όταν τέθηκε από την πλευρά του σωματείου δημοτικών υπαλλήλων και τον Ζ. Γκαραλιάκο το πρόβλημα των από τετραμήνου απλήρωτων 7 εργαζομένων της ΔΗΚΕΛ κατηγορώντας τον δήμαρχο για ολιγωρία. Στο θέμα συντάχθηκε και ο Π. Κρίκης, ο οποίος αποχώρησε εν συνεχεία διαμαρτυρόμενος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος εξήγησαν ότι υπάρχει εμπλοκή στην ΕΕΤΑΑ στην Αθήνα, καθώς δεν έχει εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, επειδή έχει αλλάξει ο φορέας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Πριν τέσσερις μήνες αποφασίστηκε να το αναλάβει ο Δήμος και έτσι οι εν λόγω εργαζόμενοι γίνονται δημοτικοί υπάλληλοι εξασφαλίζοντας σίγουρη δουλειά. Στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εγκρίνει το Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ το απαιτούμενο κονδύλιο ώστε στη συνέχεια να καταβληθούν οι καθυστερούμενοι μισθοί.

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσει, προσωρινά, πράγμα που τονίστηκε ιδιαιτέρως από τον δήμαρχο, δύο αίθουσες στον 5ο και τον 9ο παιδικούς σταθμούς για να καλυφθούν οι ανάγκες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη στέγαση των νηπιαγωγείων, στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν φέτος με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Η Ρ. Καραλαριώτου πρότεινε να εξεταστεί η ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου που θα καλύψει όλες τις ανάγκες, ενώ ο Απ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο κτιριολογικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών δομών που θα εκπονηθεί στη νέα θητεία της δημοτικής αρχής.

Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα ονοματοθεσίας οδών και πλατειών με αιχμές του αντιδημάρχου Δημ. Μαβίδη για την παρελκυστική τακτική μελών της αρμόδιας επιτροπής που λειτουργεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση απ’ όπου παρέχεται η σχετική έγκριση.

 

 

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass