Ριζική ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Αγιάς

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» *ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2019 22:04

Έτοιμη να προχωρήσει στη ριζική ανακατασκευή του Δημοτικού  Σταδίου Αγιάς και στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου της Μελιβοίας είναι πλέον η Δημοτική Αρχή Αγιάς μετά την προχθεσινή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να εντάξει προς χρηματοδότηση το όλο έργο στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».

Ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, που έρχεται λίγες εβδομάδες μετά και την έγκριση ανέγερσης νέου Δημαρχείου στο κέντρο της Αγιάς, δήλωσε στην «Ε»:

«Η ένταξη της πρότασής μας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και με τη συνυπογραφή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, αποτελεί ακόμη μία τρανή απόδειξη για το πόσο μεθοδικά και αποτελεσματικά κινείται ο Δήμος μας και η Τεχνική του Υπηρεσία. Καταφέρνουμε κι αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δίνονται από το “ΦιλόΔημος” στο έπακρο και μέσω αυτού “χτίζουμε” μια νέα Αγιά με σύγχρονες υποδομές που θα βελτιώσουν άμεσα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής μας, την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πανελλαδικά ο Δήμος μας συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων, τόσο σε αριθμό έργων που έχουν ενταχθεί στο “ΦιλόΔημος”, όσο και στην ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνεται στις εκάστοτε Προσκλήσεις του εν λόγω Προγράμματος. Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όσους δούλεψαν για να επιτευχθεί κι αυτή η ένταξη. Τις υπηρεσίες μας, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά φυσικά και τους υπουργούς που τη συνυπέγραψαν και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που άλλη μια φορά μας στήριξε τεχνικά».

Το συνολικό έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου της Αγιάς, ενώ περιλαμβάνει πρόσθετες εργασίες αναβάθμισης – βελτίωσης στο γήπεδο ποδοσφαίρου Μελιβοίας. Ο προϋπολογισμός του φτάνει τις 744 χιλιάδες ευρώ.

Στην Αγιά θα κατασκευαστεί νέο γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 111χ70,86 μέτρων. Περιμετρικά του γηπέδου θα κατασκευαστεί στίβος συνθετικού τάπητα τεσσάρων διαδρομών.

Στις κερκίδες θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα φθαρμένα από τη διαβρωτική δράση του ήλιου πλαστικά καθίσματα και θα συμπληρωθεί ο αριθμός τους. Προβλέπεται ακόμη η βελτίωση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου της Αγιάς με την αντικατάσταση του συνόλου των υφιστάμενων προβολέων με προβολείς νέας τεχνολογίας LED, καθώς και η βελτίωση των περιμετρικών περιφράξεων με την κατασκευή νέων από γαλβανισμένο συρματόπλεγμα.

* Στο γήπεδο Μελιβοίας θα κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης και προστασίας από τη διάβρωση μήκους 50 μέτρων και ύψους 2,50 μέτρων. Επιπλέον, θα γίνουν εργασίες επισκευής και συντηρήσεων στα τρία ανεξάρτητα ορθογωνικά ισόγεια οικήματα διαστάσεων 7.75χ7, 11.9χ3 και 3.4χ4.4 μέτρων που αποτελούν τα αποδυτήρια και τους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass