Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 05 Απρ 2019 15:00

Χαιρετισμοί για εργαζόμενους σε Αγιο Αχίλλιο-Αγιο Νικόλαο

Κάθε Παρασκευή βράδυ θα τελούνται στον Άγιο Αχίλλιο και στον Άγιο Νικόλαο δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών: Η πρώτη 7.30 – 9.00 μ.μ. και η δεύτερη 9.20 – 10.40 μ.μ. για τους εργαζόμενους και τους νέους.

-Πυργετός

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς της Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μονή των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, θα τελείται κάθε Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα.

-Αρμένιο

Σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 18:00 θα τελεσθεί στην Παναγία του Αρμενίου η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

-Αγία Αικατερίνη

Σήμερα Παρασκευή στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί η Δ’ Στάση Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Αγία Αικατερίνη (Αλκαζάρ) και αμέσως μετά στις 9:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία με το ακόλουθο πρόγραμμα: Εσπερινός, Όρθρος, Πολυέλαιοι, Θεία Λειτουργία με ολιγόλεπτο κήρυγμα αναλύσεως της Επιστολής Αποστόλου Ιακώβου Αδελφοθέου.

- Νέες Καρυές

Η 4η στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου των Νέων Καρυών.

Η Παράκληση της Θεοτόκου στον ιερό ναό, έγινε μετά από αίτημα των κυριών των χωριών Αχιλλείου, Κιλελέρ, Πλατυκάμπου, Χάλκης και Μοσχοχωρίου.

 

Παράκληση στον ναό της Του Θεού Σοφίας

Παράκληση στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη θα τελεσθεί την Τρίτη 9 Απριλίου στις 6 το απόγευμα (τελευταία φορά για φέτος) στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στη Χαραυγή.

 

Πασχαλινή δωροέκθεση του «Κρίκκειου» Ορφανοτροφείου

Το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Πασχαλινή Δωροέκθεση με χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινές κατασκευές και κουλουράκια.

Η Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να στηρίξουν και πάλι την προσπάθεια των κοριτσιών του Ιδρύματος και να έρθουν το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα και την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στην «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

 

Στην Αγιά η εικόνα της Παναγίας Άνω Ξενιάς

Τη θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την ιστορική Ιερά Μονή της Άνω Ξενιάς Αλμυρού Βόλου θα υποδεχθεί η κωμόπολη της Αγιάς σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αντωνίων.

Η άφιξή της θα γίνει στις 7 μ.μ. στην ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών ψαλλόντων υπό του Καθηγουμένου της μονής, αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Υφαντίδη, ο οποίος θα ιερουργήσει και την Κυριακή. Αύριο Σάββατο, το πρωί, θα τελεσθούν όρθρος και θεία λειτουργία, το απόγευμα στις 6:30 εσπερινός και παράκληση, και την Κυριακή όρθρος και θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας η εικόνα θα αναχωρήσει για το μοναστήρι της.

 

Λειτουργίες  του μητροπολίτη Ελασσώνος

Στο Λιβάδι, στην Ελασσόνα και στο Σαραντάπορο θα λειτουργήσει το επόμενο διήμερο ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει:

- Σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα στη Δ’ Στάση Χαιρετισμών της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Λιβαδίου και στις 7 μ.μ. στη Δ’ Στάση Χαιρετισμών στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Λιβαδίου.

- Την Κυριακή 7 Απριλίου, το πρωί στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας. Στις 7 μ.μ. στον Δ’ Κατανυκτικό Εσπερινό του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λιβαδίου.

- Την Τρίτη 9 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Ευχέλαιο του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Σαρανταπόρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass