«Δεν είναι η πρώτη φορά»

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2019 16:21

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημ. Δεληγιάννης απαντώντας σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διοργάνωση από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων εκπαιδευτικού εργαστηρίου για στελέχη εκπαίδευσης και κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό, δηλώνει: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σημειώσω τα εξής: Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται με εμπλοκή του Δήμου μας στους χώρους ενός δημόσιου Πανεπιστημίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης και με την επιστημονική ευθύνη αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών δασκάλων, όπου ζητούμενο είναι πάντα η συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της εκπαίδευσης.


Την τελευταία περίοδο, στο πλαίσιο της βραβευμένης από την UNESCO δράσης “Λάρισα- Πόλη που Μαθαίνει”, έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς της πόλης, δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια, ημερίδες για τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ενώ αναρίθμητα είναι και τα ανάλογα προγράμματα από άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Και θα ήταν βέβαια, υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι για όλα αυτά τα προγράμματα υπάρχει κάποιος νόμος -πόσο μάλλον συνταγματική ρύθμιση- που να απαγορεύει την υλοποίησή τους!
Αντίθετα, τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές, και ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, είναι πεποίθησή μας η ανάγκη εδραίωσης με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας της καινοτόμας παρέμβασης λαϊκής επιμόρφωσης της πόλης μας, του Πανεπιστημίου των Πολιτών, η ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, οι συνέργειες και η από κοινού αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, που αγγίζουν και τον χώρο του σχολείου στα χρόνια της κρίσης.
Με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους και διαμόρφωση όρων αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η πόλη μας το χρειάζεται. Υ.Γ. Να εκφράσω εδώ την αδυναμία μου να απαντήσω στην “πληροφόρηση” του συντάκτη της ανακοίνωσης για την, υποτιθέμενη, σε εξέλιξη προσπάθεια υπαγωγής των σχολείων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάποια πράγματα, ευτυχώς, δεν σηκώνουν σχολιασμό» καταλήγει η δήλωση του αντιδημάρχου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass