Ξεκίνησαν τα έργα στη λεωφόρο Καραμανλή

ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2019 22:04

Με την τοποθέτηση εργοταξιακών πινακίδων ξεκίνησαν προχθές οι εργασίες για την ανακατασκευή του νοτίου τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή, ένα έργο που θα μετατρέψει την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Αθηνών από επικίνδυνο δρόμο που είναι σήμερα σε ασφαλή, με αφορμή και το γεγονός ότι διασχίζει κατοικημένες περιοχές αλλά και περιοχές όπου αναπτύσσεται επιχειρηματική δράση.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στο τμήμα από τον κυκλικό κόμβο του στρατιωτικού εργοστασίου (303 ΠΕΒ) έως τον ανισόπεδο κόμβο της «Βιοκαρπέτ» μετά δηλαδή την είσοδο του εμπορικού κέντρου και, με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 18 μήνες.

Το νότιο τμήμα θα ανακατασκευασθεί στα πρότυπα του ήδη αναμορφωμένου τμήματος της Λεωφόρου (σ.σ. από το 303 ΠΕΒ έως τη διασταύρωση της Βόλου) ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες και στο βόρειο τμήμα της Λεωφόρου, από την παλαιά Βόλου έως την είσοδο του αεροδρομίου της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό το τμήμα του έργου (προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ) θα παραδοθεί νωρίτερα του 18μηνου, καθώς νωρίτερα ξεκίνησαν οι εργασίες, στο πλαίσιο των οποίων απαιτήθηκαν οι μετακινήσεις δικτύων φωτισμού, φυσικού αερίου, τηλεπικοινωνιών κ.λπ.

«Παρ όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες» σημειώνει στην «Ε» με αφορμή τα δύο έργα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, «με στρατηγικό σχεδιασμό, ξεκινήσαμε την υλοποίηση του έργου που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική αναβάθμισή της και κυρίως στην ασφάλεια των μετακινήσεων».

Προσθέτοντας ότι θα μελετηθεί και το τέταρτο τμήμα του έργου, από τον κόμβο της Νέας Σμύρνης έως τη διασταύρωση του εργοστασίου Ζαχάρεως.

ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ

Στο νότιο τμήμα της Λεωφόρου Καραμανλή (από τον κυκλικό κόμβο της οδού Διγενή έως τον ανισόπεδο κόμβο «Βιοκαρπέτ») οι εργασίες ξεκίνησαν προχθές, μετά την έγκριση των κυκλοφορικών ρυθμίσεων και την τοποθέτηση εργοταξιακών πινακίδων, τις οποίες πρέπει να τηρούν οι οδηγοί.

Το έργο (προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ) συνολικού μήκους περίπου 2,4 χλμ, όπως σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή, προβλέπει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα πρασίνου και παράπλευρους μονόδρομους. Να σημειωθεί τέλος ότι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευασθούν στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου, με την οδό Σεμερτζίδη, με την οδό Φερεκύδη και με την οδό Αμουρίου.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass