Πλατεία ζητούν στη συνοικία του Ιπποκράτη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2019 16:49

Στη Λέσχη Πολιτισμού της συνοικίας του Ιπποκράτη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η Γενική Συνέλευση του Μ.Ε.Σ Πέρα Μαχαλά.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «η Συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, ενώ στη συνέχεια έγινε ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Μετά από πρόταση μέλους του Συλλόγου και ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα κατατεθεί ψήφισμα (το οποίο θα δοθεί σταδιακά σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους) και υπογραφές των κατοίκων (είχαν κατατεθεί στον Δήμαρχο στις 2-4-2018) για κατασκευή πλατείας στη συνοικία μας.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής: Η συνοικία του Ιπποκράτη, μία από τις πιο παλιές συνοικίες της πόλης μας, η οποία φέρει το όνομα του πατέρα της Ιατρικής, είναι μια πολυπληθής συνοικία σε σχέση με τον χώρο που καταλαμβάνει.

Οι μόνοι αξιόλογοι χώροι για κατασκευή πλατείας είναι: Το ΚΧ 885 Α που περικλείεται από τις οδούς Ηρακλειανού, Κορδάτου και Πανσελήνου ακριβώς απέναντι από το 10ο Γυμνάσιο, Λύκειο, 27ο Δημοτικό και 25ο Νηπιαγωγείο. Το ΚΧ 917Γ- ΟΤ 917Β ΚΦ που περικλείεται από τις οδούς Ερμογένους, Χρηστομάνους, Ρηγίνου και Ηρακλείτου.

Τα παραπάνω οικόπεδα έχουν δεσμευτεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 1980 προκειμένου να γίνουν χώροι πλατείας, πολιτιστικού κέντρου και παιδικής χαράς. Από τότε μέχρι και τώρα οι κάτοικοι της συνοικίας έχουν κάνει πολλές προσπάθειες προκειμένου να τελειώσει το θέμα της οριστικής απαλλοτρίωσης των παραπάνω εκτάσεων ώστε να αξιοποιηθούν από τον Δήμο.

Τώρα βλέπουμε ότι οι κατά καιρού, υποσχέσεις που λάβαμε πήγαν περίπατο από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Εμείς, οι κάτοικοι της συνοικίας Ιπποκράτη, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάποια τυχόν απόφαση και αποδέσμευση των οικοπέδων αυτών. Απεναντίας θα είμαστε κοντά σε εκείνους που θα κάνουν επιτέλους το καθήκον τους ώστε οι χώροι αυτοί να μείνουν για χρήση των κατοίκων και κυρίως των παιδιών της συνοικίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass