Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 16:06

Ο Αμπελώνας τιμά τον Αγιο Τρύφωνα

ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ – ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Τιμάται και φέτος στον Αμπελώνα σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ανήμερα της γιορτής η μνήμη του Αγίου Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών στο γραφικό εξωκλήσι του αγίου που βρίσκεται στο 2ο χλμ. στον δρόμο Αμπελώνα- Γιάννουλης.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου Τσούτσουρα ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στον βίο του Αγίου. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Ενώ αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου το πρωί 7:30, ανήμερα της γιορτής, θα ψαλεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα εκτεθεί για προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τμήμα του λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος που φυλάσσεται στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελώνα.

Στις 5 αύριο το απόγευμα θα ψαλεί μεθέορτος εσπερινός και παράκληση του Αγίου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμπελώνα πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Φωκίδης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στις θρησκευτικές συνάξεις.

Η Φιλιππούπολη τιμά τον Αγιο Τρύφωνα

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Λαχανοπαραγωγών” Λάρισας και η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 15.15 αναχώρηση δωρεάν λεωφορείου από Ι. Ν. Αγίας Τριάδος. Στις 16.00 πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, με αρτοκλασία και θειοκήρυγμα στον Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνα στο Μ. Λιβάδι Φιλιππούπολης. Θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τη ΕΜΛ Φιλιππούπολης και δεξίωση με δωρεάν λουκάνικα και άφθονο κρασί.

Αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου το πρωί (7.30 έως 10.30) πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Λαρίσης, λειτουργούντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Κυρίλλου, όπου θα διαβαστούν και οι ευχές του Αγίου Τρύφωνα για τις καλλιέργειες. Θα ακολουθήσει κοπή πίτας και δεξίωση στο Cafe GREY (Χατζημιχάλη 43).

Αγρυπνία για την εορτή της Υπαπαντής

Αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο, ιερά αγρυπνία για τη μεγάλη Δεσποτοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο, τον Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία.

Θεία λειτουργία από την ΠΟΟΝ την Υπαπαντή

Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας θα τελέσει η ΠΟΟΝ το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Η Υπαπαντή στη Ζωοδόχο Πηγή

Τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου πανηγυρίζει το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου η Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής στη συνοικία Αμπελοκήπων.

Οι πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου απόγευμα, ώρα 18:00 μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μεθαύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου πρωί. ώρα 7:30, πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 5 μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Παναγίας. Παρακαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί να προσέλθουν στις Πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες, τιμώντας και μεγαλύνοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass