Καθαρίστηκε ο κεντρικός αύλακας στον Αμπελώνα

ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2019 22:10

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Τυρνάβου και πιο συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Αμπελώνα για τον καθαρισμό του κεντρικού αύλακα του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα την πόλη.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αρδευτικό τσιμεντένιο κανάλι μέρος του τεράστιου για τη δεκαετία του 1950 αλλά ακόμα και σήμερα αρδευτικού έργου το οποίο ξεκινά από τη σχηματισθείσα λίμνη με τη δημιουργία φράγματος των πηγών Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και καταλήγει στην Παιδόπολη Λάρισας στο ανάχωμα του Πηνειού ποταμού. Το μεγάλο αυτό κανάλι άρδευε αγροτικές περιοχές των Τυρνάβου, Δελερίων, Βρυοτόπου, Αμπελώνα, Φαλάνης, Δασοχωρίου και Γιάννουλης. Σήμερα αρδεύει ένα μικρό τμήμα μόνο της περιοχής Τυρνάβου - Δελερίων ενώ λίγο έξω από τον Αμπελώνα γίνεται εκτροπή του νερού του σε αρδευτικό χωμάτινο κανάλι, με σκοπό τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα αλλά και για να μην πλημμυρίζουν υπόγεια κατοικιών κατά τη διέλευσή του από την πόλη του Αμπελώνα καθώς δεν είναι στεγανοποιημένο.

Με την πάροδο των χρόνων το κανάλι έμεινε ανενεργό και κατάντησε εστία μόλυνσης. Αν και είναι αρμοδιότητας και ιδιοκτησίας του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου ο Οργανισμός αδυνατούσε να το καθαρίσει και για τον λόγο αυτό πήρε την πρωτοβουλία ο Δήμος Τυρνάβου και η Αντιδημαρχία Αμπελώνα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουτσοδήμος ήρθε σε επαφή με ιδιώτη και ειδικά μηχανήματα καθάρισαν τον κεντρικό αύλακα σε μήκος έξι περίπου χιλιομέτρων, από τη διασταύρωση δρόμου Τυρνάβου - Γυρτώνης - Δελερίων μέχρι και το κέντρο «Νεράιδα». Παράλληλα κατασκευάστηκαν και προστατευτικά τοιχία εκεί όπου δεν υπήρχαν, προς ικανοποίηση όχι μόνο των περίοικων αλλά και γενικότερα των κατοίκων του Αμπελώνα.

Ο κ. Κουτσοδήμος, μέσω της «Ε», καλεί τους συνδημότες του να κρατήσουν το κανάλι καθαρό ενώ υπάρχουν πολλές σκέψεις και προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίησή του σε συνεργασία με τον ΤΟΒΕ αισθητικά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass